Afbeelding

Basketbal: wedstrijdverslag JRC Boxtel Heren 1

Algemeen

Tactisch sterk BC Eindhoven doet JRC in de tweede helft de das om.

Op zondag middag 17.00 uur was BC Eindhoven te gast in de Braken. JRC was vooraf gewaarschuwd, BC Eindhoven was de competitie namelijk sterk begonnen met een ruime overwinning tegen WYBA. Het Eindhovense team bestond uit veelal ervaren spelers die vroeger actief waren in de een na hoogste basketbal klasse. Helaas miste JRC een aantal sterkhouders Jelle Jorritsma (bevalling vrouw), Teun van Loon, Corné Linssen en Jaap van Loon (alle drie geblesseerd). Gelukkig was Coen van der Meijden bereid om zijn basketbal pensioen uit te stellen, waardoor JRC toch nog kon beschikken over een extra center.

JRC begon sterk aan de wedstrijd en zette meteen de toon. In het eerste kwart pakt JRC een voorsprong van 10 punten. Aan de hand van uitstekende spelende Floris de Jongh werd deze lijn doorgezet in het tweede kwart. Eindhoven besloot na een achterstand van 15 punten aan het van het tweede kwart een tactische zone verdediging neer te zetten. Dit betekende dat Eindhoven besloot veel statischer te gaan verdediging, waardoor JRC meer ruimte kreeg voor schoten.

Doordat JRC veel schoten miste en een laag percentage vrije worpen schoot kwam Eindhoven langzaam terug in de wedstrijd. In het vierde kwart namen de Eindhovenaren de leiding en gaven deze niet meer uit handen. JRC verloor uiteindelijk met 67-76. JRC speelde erg goed in de eerste helft en had helaas in de tweede helft geen antwoord op de tactische wisseling van Eindhoven.