Afbeelding

Boxtel ontvangt Rijkssubsidie voor wijk GGD’er

Algemeen

Boxtel - De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren ontvangen een bijdrage van 60.000 euro van het Ministerie voor de uitrol van het project wijk GGD’er. Deze GGD’er moet het aantal politiemeldingen over verwarde personen doen afnemen.

In alle gemeenten in Nederland neemt het aantal politiemeldingen over personen met verward gedrag de laatste jaren toe. De inzet van wijk GGD’ers heeft een positief effect op de werklast van de gemeenten en politie. Er komen minder meldingen van openbare overlastgevenden binnen doordat de wijk GGD’er doordat de aard van de problematiek beter in beeld gebracht wordt en de samenwerking tussen betrokken partijen bevorderd wordt.

De inzet van wijk GGD’ers is onderdeel van het programma ‘personen met verward gedrag’. Hiermee wordt getracht voor 1 oktober 2018 in alle regio’s en gemeenten een goed werkende aanpak op tafel te hebben voor ondersteuning van mensen met verward gedrag of mensen die grip op hun leven (dreigen te) verliezen, waardoor het risico aanwezig is dat zij zichzelf of anderen schade aanbrengen.

De problematiek en werkwijze verschillen in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. Iedere gemeenten krijgt een plan met maatwerk. Er wordt zo spoedig mogelijk gestart met de uitrol en in januari 2018 wordt het concept geëvalueerd.

Uit de krant