Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 00bfdf
Foto: Paul Roskam
112 nieuws

Eerste storm van 2018 zorgt voor overlast in Boxtel

Boxtel - De eerste storm van 2018 heeft binnen onze gemeente voor aardig wat overlast gezorgd. Zo werd de Boxtelse brandweer diverse malen opgeroepen, onder meer om losse dakdelen van een pand aan de Fellenoord te verwijderen en om een omgewaaide boom in stukken te zagen aan de Molenstraat. Daar was een boom, waarvan bij de laatste herfststorm van 2017 ook al grote takken af waren gewaaid, over de fietsbrug gevallen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen vanwege de storm.

De brug over de Dommel raakte flink beschadigd door de omgewaaide boom. Beide relingen werden vernield en aan een kant kwam de houten fietsbrug deels omhoog. Halverwege de brug zat ook nog een gat. De brug werd afgesloten voor het verkeer. De verwachting is dat de brug nog gedurende een langere tijd gesloten blijft.

Ook op de Nergena werd een omgewaaide boom gemeld. De brandweer kwam daar ter plaatse, maar kon niet ingrijpen omdat op dat moment een melding met hogere prioriteit binnenkwam. De weg werd afgezet en Het opruimen van de boom overgedragen aan de gemeentelijke diensten.

Op sociale media werden al direct foto's gedeeld van omgewaaide bomen, of bomen die dreigden om te vallen gedeeld, zoals een boom bij Kasteel Stapelen. Daar lijkt het erop dat een boom op omvallen staat. "PAS OP", meldde een bezorgde buurtbewoonster op de Facebookpagina 'Boxtelaar, zeg het maar!' De brandweer is inmiddels ter plaatse geweest, maar kon met het beschikbare materieel de boom niet bereiken. Omdat de brug al afgezet was door buurtbewoners kon de brandweer huiswaarts keren. De eigenaar van de boom zal zorg moeten dragen voor het verwijderen ervan. Omdat op dit moment wordt onderzocht van wie de boom is, kan het verwijderen nog wel even op zich laten wachten. Tot die tijd is de brug dicht.

Ook langs de verdere loop van de Dommel gingen diverse bomen om, zoals nabij de Zwaanse Brug, zo liet Steven Rakocevic Rongen ons via Facebook weten.

Later op de middag raakte een deel van de dakrand van een woning op de hoek van de Breukelsestraat met de Baroniestraat in Boxtel los. De brandweer werd gealarmeerd en kwam in groten getale ter plaatse. Via een ladder werden de losse delen verwijderd terwijl collega brandweerlieden het verkeer op het relatief drukke kruispunt regelde. De eigenaar van de woning zal zelf zorgdragen voor het herstellen van de dakrand.

Code geel
In heel de provincie geldt vandaag code geel. Dat betekent dat er kans is op gevaarlijk harde windstoten van 80-100 km/uur. In de kustgebieden geldt zelfs code oranje, met windstoten van rond de 110 km/uur. In de loop van de middag of avond neemt de wind af.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>