De bewonerscommissie, vergezeld door wethouder en vertegenwoordigers van Woonstichting Sint-Joseph, bij de start van het project, afgelopen december.
De bewonerscommissie, vergezeld door wethouder en vertegenwoordigers van Woonstichting Sint-Joseph, bij de start van het project, afgelopen december. Foto: Sander van Kasteren

Duurzaamheidsprijs voor afvalproject Hoogheem

Algemeen

Boxtel - De bewonerscommissie van Hoogheem heeft gisterenavond in Gemeenschapshuis De Rots de Boxtelse Duurzaamheidsprijs ontvangen. Hun afvalscheidingsproject werd door de jury, met onder meer watergraaf Peter Glas, verkozen als meest duurzame Boxtelse project van het afgelopen jaar. Het project ontvangt met het winnen van de prijs een financiële bijdrage van 500 euro uit handen van de gemeente.

De tweede prijs, driehonderd euro, ging naar het Tiny Houses-project van Carolien Verhagen, Sanderijn Wingens en Thomas van Gerven. De derde prijs, ter waarde van tweehonderd euro ging naar Transitie Boxtel. Eervolle vermeldingen gingen naar Rob Strik, met zijn fluisterboot, en Leo de Beer. Zij ontvangen ieder 100 euro. Ter plekke kon ik spontaan juryvoorzitter Peter Glas influisteren dat de gemeente ook voor hen ieder 100 euro als waardering beschikbaar stelt.

Uit de krant