De beoogde locatie voor het skateparkje.
De beoogde locatie voor het skateparkje. Foto: Sander van Kasteren

Toch geen skateparkje aan Van der Voortweg

Algemeen

Boxtel - Er komt toch geen skateparkje aan de Van der Voortweg, laat de gemeente woensdag weten. Dit omdat er te weinig animo voor is onder de jeugd. Die conclusie trekt Boxtel na een peiling onder de ruim 4.000 Boxtelse jongeren van 8 tot en met 18 jaar. De respons was mager, maar voldoende om conclusies aan te verbinden, meent wethouder Eric van den Broek.

De plannen voor de aanleg van zo’n skateparkje ontstonden omdat de gemeente vermoedens had dat de jeugd zo’n parkje wel zag zitten. Daarbij werd onder meer afgegaan op de populariteit van de skatebaan langs de Hobbendonkseweg. De jongeren gaven in de door de gemeente gehouden peiling echter niet aan dat er een grote behoefte was aan nog een skatebaan.

Van den Broek is positief over de manier van werken met een zogenaamde ‘beginspraakbijeenkomst’. Daarin vroeg de gemeente omwonenden om mee te denken over invulling van het skateparkje, nog voordat de gemeente concrete plannen had liggen. Deze manier van werken kost volgens de wethouder weliswaar wat meer tijd in het voortraject, maar kan achteraf ‘gedoe’ en procedures voorkomen omdat bewoners al inspraak hebben nog voordat er veel geld wordt gestoken in planvorming. “We zijn er echt heen gegaan met een blanco vel papier en hebben daarbij zoveel mogelijk reacties opgehaald”, meent hij. Volgens hem zal de gemeente in de toekomst, daar waar mogelijk, vaker met zo’n beginspraakprocedure komen.

Ook over de peiling is de wethouder, ondanks de lage opkomst van zo’n 5 procent, niet ontevreden. Volgens hem is, in combinatie met eerdergenoemde beginspraakprocedure, gebleken dat een skatebaan aan de Van der Voortweg niet wenselijk is. Van de Broek heeft de resultaten al middels een brief teruggekoppeld met de omwonenden. Met hen zal de gemeente ook op zoek gaan naar een andere invulling van het parkje aan de Van der Voortweg.

Uit de krant