Afbeelding
Foto: Francy van Heertum

Nieuw wegdek Raapakkerbrug nu al kapot

Algemeen

Boxtel - Het splinternieuwe wegdek van de Raapakkerbrug is nu al kapot. Maandag heropende de wethouder nog, vol trots, de opnieuw bestraatte brug, vanaf donderdag lag de brug er alweer in heel wat mindere staat bij. Waarschijnlijk hebben vandalen het oppervlak, bestaande uit zogenaamde renovatie dekpanelen, gesloopt, zo laat wethouder Herman van Wanrooij desgevraagd weten.

“Wat moet ik hier nu mee?”, verzucht de wethouder. Op de Facebookpagina ‘Boxtelaar, zeg het maar!’ was al een discussie ontstaan over vallende fietsers, scooters, of het mogelijke prutswerk van BRS, dat de dekplaten voor het wegdek leverde. Volgens Van Wanrooij is dat bijna zeker niet het geval. “Je ziet dat tussen de panelen kieren zijn ontstaan omdat ze wat zijn gaan werken. Maar dit is duidelijk vandalisme. Onze ambtenaren zijn wezen kijken”, vertelt hij. “Ergens anders in het land ligt een brug van ditzelfde materiaal en die is al 15 jaar in goede staat.”

Want een oplossing, die heeft Van Wanrooij niet zo één, twee drie. “We gaan maandag met de leverancier inventariseren hoe dit precies komt en wat eraan te doen is. Maar ik ben bang dat de kapotte panelen vervangen moeten worden” Maar als de sterke vermoedens van Van Wanrooij kloppen, bedraagt de schade ‘een paar duizend euro’. “En die betaalt de gemeenschap. Laat ik het zo zeggen: in die zin hoop ik dat het prutswerk is, want dan kunnen we het oplossen. En dan draagt de leverancier de kosten, maar ik verwacht dat dit niet het geval is.”

Afbeelding

Uit de krant