Afbeelding

Wedstrijdverslagen HCB’92 DS1 / E1 / DS2 / A-jeugd / C-jeugd

Algemeen

Someren - De meisjes van HCB’92 E1 hadden er afgelopen weekend zin in tegen Handbal Someren E1. De vele tips die ze van te voren hadden verzameld, probeerden zij ook echt in de praktijk te brengen. Hoewel dat niet altijd lukte, speelde de meiden een goede wedstrijd en namen zij de winst mee naar huis.

Denise scoorde de 0-1 door laag en niet door het midden gooien. In de verdediging werd de bal vaak al vroeg onderschept, wat keeper Yasmine veel werk scheelde. Doordat er snelle tegenaanvallen konden ontstaan, wist Jara met een mooie break te scoren. Er werd goed vrij gelopen en naar de vrije vrouw gezocht. Dat hielp Jara bij het maken van nog twee doelpunten. Ook Julia vond het doel, haar eerste wedstrijdgoal.
Robi, Sanne en Fanni hadden ook een paar goed vrijgespeelde doelpogingen, maar deze werden gestopt door de keeper of gingen net langs. Demi bleef veel vrij lopen op de cirkel, helaas konden haar teamgenoten haar vaak niet bereiken of zagen zij het te laat. Yasmine hield de paar doelpogingen van Someren netjes tegen en zo kwam de ruststand op 0-5.

Na rust ging Robi keepen en nam Yasmine haar taak in het veld over. Zij kreeg een paar kansen tot scoren, één keer belandde de bal via de keeper toch in de goal, maar deze telde niet omdat de scheidsrechter dit niet gezien. Jara en Julia wisten regelmatig de bal al snel te onderscheppen. Zo wist Jara weer te scoren uit een break. Dit door een snelle tegenaanval met het hele team waarbij de bal snel overgespeeld werd naar de volgende vrije speler. Ook Denise wist een mooie goal te maken na goed samenspel met haar zus Yasmine.
Aan de andere kant had ook Robi het rustig, ze stopte de kansen die door de soms wat verslapte verdediging kwamen. Jonier durfde een paar keer door te starten na het spelen van de bal, zodat ze deze terug kreeg en vrij voor goal kwam. Zo scoorde ook zij haar eerste goal dit seizoen. Stand 0-9.
Na een knap afstandsschot dat in de kruising belandde achter de kansloze keeper, wist Someren tot 1-9 te komen. Uiteindelijk zette Denise de eindstand op 1-10.

HCB’92 moet meerdere erkennen in Roef!

Boxtel - Het tweede damesteam van handbalvereniging HCB’92 stond zondagochtend, ondanks het verzetten van de klok, stipt op tijd klaar om een wedstrijd te spelen tegen Roef! DS2. De dames begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar moesten uiteindelijk met name conditioneel hun meerdere erkennen in hun tegenstander uit Moergestel

Het eerste doelpunt was voor de Boxtelse dames en werd gemaakt door Judit Bànyai. Na wat balverlies bij beide teams wist Roef! ook het doel te vinden. Bij een stand van 3-1 was het weer de beurt aan HCB’92. Via een mooie wissel tussen Hèlen Berkelmans en Wendy Schoenmakers werd de stand tot 3-2 gebracht. Vervolgens wist Judit met een afstandsschot de stand gelijk te maken. Tot twee keer toe stopte keeper Inge Brom een break van Roef!, maar de snelle aanvallen begonnen HCB’92 op te breken. Toch werd er zeker niet opgegeven en werd er doorgeknokt naar een ruststand van 8-6.

HCB’92 DS2 startte de tweede helft met bal uit. De tweede aanval van de thuisploeg was raak en bracht de stand op 9-6. Door een balonderschepping van Marianne Stoesser kon HCB weer in de aanval die door Judit positief werd afgerond, 9-7. Door wederom een snelle aanval van Roef! was de marge echter helaas weer drie en de stand 10-7. HCB leunde erg op Judit om het gat te dichten. Na diverse breaks en afstandsschoten van Roef! wist Wendy een doorstart te maken en scoorde zo het tiende doelpunt voor de Boxtelse ploeg. Deze twee dames, Wendy en Judit, bleken samen een goede combi, zij wisten door een wissel in de linkerhoek een doelpunt te scoren en brachten zo de stand op 17-12. Ook in deze tweede helft bleef HCB hard werken en hielden de Boxtelaren de teamspirit erin. Roef! bleek conditioneel gezien toch de betere ploeg en zo werd de eindstand 20-13.

Verlies voor goedspelende A-jeugd HCB’92

Someren - Hoewel de A-jeugd van HCB’92 zondagochtend goed begon aan de uitwedstrijd tegen Someren, mocht hun sterke spel en harde werken niet baten. De meiden trokken met 21-8 aan het kortste eind.

HCB’92 opende met een mooie goal van Veerle van Abeelen. Daarna was het Gitte Vanhout die mooi vrij kwam vanuit haar hoekpositie. Door niet goed schuiven aan -de kant van Boxtel ontstonden er gaten in de verdediging waar Someren tot vier keer toe gebruik van maakten. Door te laat aanpakken kreeg Someren een penalty mee. Deze werd gestopt door keepster Manon Foolen, maar tegen de rebound kon de Boxtelse keepster niet op. Toch bleef HCB proberen en dit keer was het Lieke van Rooij die Anouk Foolen mooi wist aan te spelen, wat de stand op 5-3 bracht.
De dames van Someren waren goed op elkaar ingespeeld en wisten hier dankbaar gebruik van te maken. Voor de rust wist Veerle van Abeelen nog een keer mooi vrij te komen op de cirkel en de keepster te passeren. De ruststand was 14-5 in het voordeel van Someren.

Na goede aanwijzingen in de rust van coach Elly Meulendijk gingen de dames van HCB’92 verder met de tweede helft. Someren kreeg een penalty mee die goed werd tegengehouden door keepster Manon Foolen, die fantastisch stond te keepen en er van de acht penalty’s vier wist te houden. Het verdedigen aan de kant van HCB’92 liep in de tweede helft beter. Hierdoor had de Boxtelse ploeg langer balbezit en werd er een paar keer mooi gescoord. Helaas hadden sommige dames pech met ballen op de lat en de paal. Maar toch heeft iedereen proberen te scoren.
Anouk Foolen besliste uiteindelijk de eindstand door uit de negen meter rechtstreek in de linkerhoek te gooien. Eindstand 21-8 in het voordeel van Someren.

Gelijkspel C-jeugd HCB’92 tegen Lido

Heeze - De C-jeugd van HCB’92 speelde zaterdag uit in Heeze tegen Lido. Het bleef spannend tot de laatste minuut, waarin Lido nog net de gelijkmaker wist te maken.

Anouk Hermans opende de score voor HCB. Dit goede voorbeeld werd gevolgd door Tess Berkien en door Anouk Foolen die uit haar goal was gekomen om de stand voor rust gelijk te trekken. Ruststand 3-3.
In de tweede helft wist HCB nog vijf keer het doel te vinden; Tess Berkien maakte een goal en Anouk Foolen scoorde zelfs vier maal. Keepster Demi van den Aker stopte knap een penalty, maar de tweede moest zij helaas laten gaan.

Even leek HCB de overwinning te pakken, maar in de laatste twintig seconden scoorde Lido nog een keer en bracht daarmee de eindstand op 8-8.

HCB’92 DS1 verliest uitwedstrijd in Heeze

Heeze - Het eerste damesteam van HCB’92 vertrok met een complete teambezetting zondagochtend naar Heeze. Het werd een sportieve wedstrijd die helaas in het nadeel van de Boxtelse speelsters eindigde.

De wedstrijd werd al vlug geopend door een goede aanspeelbal van Nonja van de Langenberg naar de cirkel, waardoor Janneke Eijkemans deze goed kon benutten. Lido reageerde hierop en zo ging het in de eerste minuten gelijk op. Bettine de Kok zag de ruimte en maakte met een mooie worp vanuit de hoek een goal. Er werden veel afstandsschoten door Lido gemaakt, waardoor de Boxtelse dames in de eerste helft moeite hadden om hier op tijd bij te zijn. HCB kreeg vervolgens een penalty die Annemarie Sens goed benutte. Uiteindelijk konden Inge van Drunen en Mandy van Abeelen enkele mooie afrondingen maken. Ondanks het harde werk van HCB op de cirkel nam Lido de leiding en ging de ploeg uit Boxtel de rust in met een achterstand.

Vol goede moed gingen de dames van HCB de tweede helft in. Er werd meer gewerkt in de verdediging waardoor ze enkele malen de bal konden onderscheppen. Miranda van Engelshoven zette Lido nog even op het verkeerde been door middel van een mooie schijnbeweging. Er kwamen nog verschillende mooie doelpunten vanuit HCB, maar helaas was dat niet genoeg om de punten mee naar Boxtel te nemen. Eindstand 19-13.