Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Informatieavond PHS bij Restaurant Molenwijk

Algemeen

Boxtel - In verband met de plannen rondom de dubbele spoorwegovergang en Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst op donderdag 16 november bij Restaurant Molenwijk, Molenwijk 2 in Boxtel. De gratis bijeenkomst gaat in op de gevolgen van het extra treinverkeer voor onze gemeente en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

Door de uitvoering van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) gaan op het traject tussen Meteren en Boxtel meer treinen rijden. Tijdens de avond wordt ingegaan op de gevolgen van deze uitbreidingen voor het geluid, trillingen en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook worden de uitkomsten van de onderzoeken die in het kader van het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) zijn verricht toegelicht. MJPG is een programma dat er voor zorgt om geluidshinder in de huidige situatie terug te dringen.

Na een algemene presentatie gaat een informatiemarkt van start. Tijdens de avond zijn diverse specialisten aanwezig die vragen aangaande PHS kunnen beantwoorden.

De bijeenkomst is gericht op mensen die langs het spoor wonen, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uit de krant