De Amaliaschool, één van de scholen die onder stichting Sint-Christoffel vallen.
De Amaliaschool, één van de scholen die onder stichting Sint-Christoffel vallen. Foto: Cock Stam

Stichting Leijestroom en stichting Sint-Christoffel willen fuseren

Algemeen

Boxtel - Onderwijsorganisaties stichting Sint-Christoffel in Boxtel en stichting Leijestroom in Vught willen op korte termijn bestuurlijk fuseren. De overkoepelende organisaties voor het basisonderwijs zijn actief in het basisonderwijs in Boxtel, Vught, Heusden en Den Bosch en bedienen samen zo’n 3.500 leerlingen. De twee stichtingen tekenden maandag een intentieverklaring in aanloop naar een gewenste fusie op 1 januari 2019.

De instellingen willen vanwege diverse redenen fuseren, zoals veranderingen op het gebied van passend onderwijs, de gevolgen van bevolkingskrimp, veranderende kwaliteits- en personeelswetgeving en toename van financiële risico’s.

In de komende periode willen beide organisaties onderzoeken of en hoe ze tot een verdergaande samenwerking kunnen komen, bij voorkeur leidend tot een besturenfusie per 1 januari 2019. In samenspraak met onder meer de toezichthouders, directie, ouders en medewerkers in de beide gemeenschappelijke
medezeggenschapsraden wordt onder meer onderzocht wat daarvan de gevolgen zijn.

Het tussentijds resultaat zal te zijner tijd ook worden voorgelegd aan diverse anderen, waaronder de colleges van B&W van de betrokken gemeenten en de NKSR. De beide besturen laten zich in dezen adviseren door profielorganisatie Verus, de vereniging voor het katholiek en christelijk onderwijs.

Bij de Leijestroom in Vught zijn 180 medewerkers actief. Bij Sint-Christoffel in Boxtel zijn dat 160 mensen. Onder beide besturen vallen 17 basisscholen inclusief 1 sbo school in Boxtel, Vught, Heusden en Den Bosch.

Uit de krant