De cast van Jesus Christ in 2016, in de Heilighartkerk.
De cast van Jesus Christ in 2016, in de Heilighartkerk. Foto: Hans van Doorn

Jesus Christ 2018 is op de gemeentewerf

Algemeen

Boxtel - Ook in 2018 komt er weer een Jesus Christ in Concert in Boxtel. De tweede editie van de spectaculaire theaterproductie zal zich afspelen op de Boxtelse gemeentewerf. Organisator en gitarist Roeland Heesbeen laat in een reactie weten euforisch te zijn dat vrijdag de knoop eindelijk werd doorgehakt.

Het was namelijk even zoeken naar een geschikte locatie om de grootschalige productie die in 2016 door zo’n 2.000 mensen bezocht werd te kunnen opvoeren. Volgens Heesbeen was al wel direct duidelijk dat de vorige locatie, de Heilig Hartkerk, niet een tweede keer gebruikt zou worden. “We wilden ditmaal een totaal andere opzet en het juist ontdoen van de kerkelijke sfeer”, geeft Heesbeen aan.

Jesus Christ 2018 zal op de gemeentewerf een meer eigentijdse vertolking worden van van het spektakelstuk van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. “Het volk is meer een doorsnee van onze samenleving vandaag de dag”, blijft Heesbeen enigszins mysterieus. Volgens hem is de casting inmiddels rond. De muzikale leiding is, net als in 2016 in handen van Dave Hanhart.

Uit de krant