Afbeelding
Foto: Beppie Verberne

Nieuwe bestemming Heilig Hartkerk lijkt in zicht

Algemeen

Boxtel - De gemeente en de eigenaars van de Heilig Hartkerk hebben een principeovereenkomst gesloten met betrekking tot de verbouwplannen van de Heilig Hartkerk. Het gebouw moet worden verbouwd tot een multifunctioneel congrescentrum met een praktijkruimte, verenigingsruimte, kantoor, atelier en expositieruimte. Ook komt er, mits alle plannen door de gemeente worden goedgekeurd, een horecaruimte van maximaal 200 vierkante meter in het kerkgebouw en worden er 10 woningen gerealiseerd.

Ruim een jaar stond de voormalig Heilig Hartkerk leeg zonder dat er uitzicht leek op verandering in de patstelling. De status quo was ontstaan nadat koper Michel de Groot de vloer en banken uit het voormalig kerkgebouw had gesloopt terwijl hij daarvoor geen toestemming had van de gemeente. De sloop zette bij de gemeente en omwonenden kwaad bloed. Volgens wethouder Herman van Wanrooij ontbrak destijds een deugdelijk plan voor wat er met het kerkgebouw moest gebeuren.

Nu ligt dat plan er wel. Gewapend met de plannen, geschreven door ruimtelijk adviesbureau BRO uit Boxtel, klopten eigenaars De Groot en zijn vriendin Melanie Huijberts aan bij de gemeente om definitief de strijdbijl te begraven. Daarop gaf het college aan graag mee te werken. Toch betekent de medewerking niet per se dat de plannen uiteindelijk uitgevoerd worden: de gemeente geeft aan dat de samenwerking kan leiden tot ofwel de uitvoer van de plannen, ofwel de constatering dat die uiteindelijk toch niet haalbaar lijken.

Ondanks dat er nog vele horden te nemen zijn is de principeovereenkomst toch een belangrijke stap op weg naar de herontwikkeling van het voormalige kerkgebouw.

Uit de krant