De Lokale Mannen met van links naar rechts Harry Hendriks, Wim Kuipers en Peter van den Hurk.
De Lokale Mannen met van links naar rechts Harry Hendriks, Wim Kuipers en Peter van den Hurk.

Lokale Mannen maken luisterliedjes voor in de huiskamer

Algemeen

Boxtel – ‘Lokale Mannen’. Zo heet het nieuwe muziekproject van zangers/gitaristen Harry Hendriks, Wim Kuipers en toetsenist Peter van den Hurk. Het project ontstond toen Hendriks en Kuipers elkaar spraken tijdens een wandeling, en het tweetal tot de conclusie kwam dat ze dezelfde muzikale ambities hadden: Nederlandstalige luisterliedjes maken voor in de huiskamer. De Lokale Mannen geven, na een try-out in de Spiegeltent afgelopen zomer, de komende week hun eerste twee optredens bij Vandaag Kookt.

“Liedjes over het leven”, dat is hoe Kuipers de muziek die het drietal maakt omschrijft. De teksten gaan over liefde, oude worden, geluk en drinken, kortom een greep uit het leven. De inspiratie is daarom ook nooit ver te zoeken voor Hendriks en Kuipers, die ieder hun eigen nummers voor de Lokale Mannen schrijven.

Hendriks is bekend bij veel mensen als vaste begeleider van Gerard van Maasakker met wie hij tientallen jaren langs de Nederlandse theaters trok. Het laatste jaar heeft hij de pen te hand genomen om zelf liedjes te schrijven. Kuipers schrijft al zeker sinds 1988 liedjes, onder meer bij de bands Kicking Bill, en Kein Tiroler Musikant’n.

Met de optredens bij Vandaag Kookt op 28 november en 2 december willen Kuipers en zijn bandgenoten laten zien wat zij muzikaal in huis hebben. Daarmee hopen ze uitnodigingen binnen te slepen voor huiskameroptredens, waar ze voor een relatief laag prijsje een inspirerend optreden neerzetten.

Inmiddels zijn beide shows uitverkocht. Kuipers meldt echter op Facebook dat op 19 januari alweer een nieuw optreden bij Vandaag Kookt op stapel staat. Kaartjes zijn te koop voor 10 euro per stuk. Die zijn te bestellen via: oesterzult@gmail.com. De show begint om 20.00 uur. Vandaag Kookt vind je aan het Stationsplein 4 in Boxtel.

Lees het hele verhaal in DeMooiBoxtelKrant van 22 november

Uit de krant