Afbeelding
Foto: Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen wint Sport Players Championship

Sport

Minehead - Darter Michael van Gerwen heeft in het Britse Minehead de Sport Players Championship Finals gewonnen. In de finale was hij met 11-2 te sterk voor de Brit Jonny Clayton. Het is de derde keer op rij dat de oud-Boxtelaar de Players Championship wint.

De Nederlander domineerde in de finale. Al snel keek de Brit tegen een 5-0 legs achterstand aan. Eerder werden in de kwartfinale al landgenoot Jan, met 10-7 en in de halve finale Justin Pipe met 11-3 aan de kant gezet.

Van Gerwen is de afgelopen maand oppermachtig. Hij won het European Championship, de World Series of Darts Finals en Grand Slam of Darts en is vandaag de dag al 28 op rij ongeslagen. Met de overwinning kan Van Gerwen 100,000 Engelse pond op zijn rekening bijschrijven.

Naast zijn huidige overwinning kan Van Gerwen nog een klein feestje vieren: dit jaar is hij namelijk één van de kanshebbers op de titel ’sportman van het jaar’. Dit maakte de NOS gisteren bekend. Dat de darter op een shortlist staat is verrassend, aangezien vorig jaar nog flink wat consternatie ontstond omdat de darter toen alles won wat er voor hem te winnen viel, maar hij niet tussen de genomineerden stond.

Afbeelding

Uit de krant