Afbeelding
Foto: E.D.Evenementenbegeleiding

De Oggelrevue 2018 Bouwbedrijf ‘Ondersteboven’

Algemeen


Esch - Prins Ricardo en zijn gevolg, maar vooral het aanwezige publiek genoten zichtbaar van het talent afkomstig uit hun eigen Oggelvorsenpoel. Afgelopen donderdag, vrijdag- en zaterdagavond vond in Esch de jaarlijkse “Oggelrevue” plaats. Een gevarieerd avondvullend programma, waar het publiek (zo’n 500 bezoekers) zich kostelijk liet amuseren. 

Dorpshuis de Es, omgebouwd tot een bouwterrein van bouwbedrijf “Ondersteboven” was het décor van een gevarieerde show, met optredens van vaak hoog niveau.
Met het motto van de carnaval in Oggelvorsenpoel, ‘We zetten Esch op zunne kop’, opende opzichter Marike van Schijndel samen met een aantal bouwvakkers, de bouw van een nieuw roze huis op de Reigerskant als mede de nieuwe bewoners ervan die zorgde voor een rode draad in het programma. Het huis was bestemd voor de Haagse Michael en Samantha (Koen Schalkx en José Gerrits). Zij namen het publiek mee in hun belevingswereld en het integreren als nieuwkomers in een dorp. Vraag is of hun bekakte buren (Ad en Maureen Wolfs) hier ook zo blij mee zijn. 
Ook dit jaar trad Koen Schalkx op als tekstschrijver van een groot deel van de sketches.
Wat volgde was een afwisselend programma met een mix van humor, theater, tonpraoten, zang, dans en blaasmuziek. Het optreden van “The Village People” met YMCA droeg bij aan een uitbundige sfeer waarbij de handjes de lucht in gingen. Er waren verrassende optredens uitgevoerd door Dave Verhagen en Cas Janssen (als Duo Bouw), Esther Rovers en Paul van de Bruggen (als weinig succesvolle deelnemers van het Essche Boeltje).
De kennis van bouwen/verbouwen werd getoetst tijdens “de KenEsch kwis van de bouw” onder leiding van Sanne van Eijndhoven en Jur van der Weide.
De jaarlijkse filmpjes waren ook dit jaar aanwezig; van Lieke, Ilse en Dirk van Schijndel met een eigen interpretatie van “Zaai” tot een discussie over gewicht in “Hoeveel weegde gij eigenlijk” door Helen Paaymans, Karin van Kasteren en Judith Boleij. Hun humor en enthousiasme brachten alle artiesten vol overgave over op de zaal. De avond werd muzikaal begeleid door Blaaskapel de Knoestjes.
Ook de liefhebbers van het tonpraoten kwamen aan hun trekken. De spits werd afgebeten door Rita van Schijndel, die als ‘Juf Mechteld’, vertelde over haar ervaringen als juf. De tweede buut was van Harold de Bie, die als “Mieske Monica”, het publiek meenam in de belevingswereld van de aardbolstoffeerder. Als aardbolstoffeerder zette hij een mooi debuut neer.
Tot slot, Peter van Houtum over het wel en wee als werkzoekende met diverse sollicitaties. Een buut vol met humoristisch slap geouwehoer zoals het hoort. De Essche toppers sloten samen de avond af en kregen de hele zaal aan het zingen en swingen met hun medley van Hollandse meezingers 

Tekst: Revuecommissie, Mariëlle Stigter
Foto’s: E.D.Evenementenbegeleiding

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant