Afbeelding
Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen wint Unibet Masters

Algemeen

Boxtel - Darter Michael van Gerwen is er zondag in Milton Keynes in geslaagd de Unibet Masters te winnen van landgenoot Raymond van Barneveld. Na aanvankelijk tegen een 5-2 achterstand aan te hebben gekeken won de oud-Boxtelaar de wedstrijd met 11-9.

Het is het vierde jaar op rij dat Van Gerwen de Unibet Masters wint. De huidige nummer één van de wereld gaf na afloop aan dat dit ‘de perfecte start van het jaar’ voor hem was.

Van Barneveld, die eerder Dave Chisnall, Peter Wright en Mensur Suljovic opzij zetten, liep uit van 4-1 tot zelfs 5-2 voordat Van Gerwen echt op stoom kwam. De oud-Boxtelaar, die zelf James Wade (10-2) en Gary Anderson (11-5) opzij zette, wist in een spannende inhaalrace terug te komen en sleepte uiteindelijk met prima dartspel de overwinning naar zich toe.

Met de overwinning kan Van Gerwen 200.000 Engelse pond aan zijn prijzenpot toevoegen. Zijn totale prijzenpot staat nu op ruim 1,7 miljoen pond. Dat is ruim een miljoen méér dan de nummer twee, Peter Wright. Van Gerwen kan zich ondertussen, wetende dat Wright geen bedreiging vormt voor zijn nummer één positie, gaan voorbereiden op de Unibet Premier League in Dublin komende donderdag.

Uit de krant