Afbeelding
Foto: Pixabay

Wedstrijdverslag BRTC

Algemeen

In de BRTC koersen De Horntreffers recht op het kampioenschap af na 8-2 zege op De Firma Fotografie. Taverbo-Sabo 3 rekent met dezelfde cijfers af met Taverbo-Sabo 2 en neemt de tweede plaats weer in. Taverbo-Sabo 1 lijdt smadelijk verlies tegen rode lantaarndrager De Dommel. Taverbo-Sabo 4 moet stapje terug op de ranglijst na 6-4 verlies tegen Rotsvast.

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) wonnen De Horntreffers op overtuigende wijze van De Firma Fotografie en koersen nu weer recht op het kampioenschap af. 
Na het eerste verlies twee weken geleden en de krappe 6-4 winst vorige week stonden De Horntreffers nu tegen het de laatste weken op dreef zijnde team van De Firma Fotografie. Zij verloren slechts één keer in de laatste vier wedstrijden en waren gebrand om een goed resultaat te behalen tegen de koploper. Het pakte echter totaal anders uit. Wim van Aarle en Ad van Weert wonnen voor De Horntreffers van Jordy van de Laak en Hans van Weert won van Stef Schellekens. Het dubbelspel ging ook naar De Horntreffers en Ad van Weert en Wim van Aarle wonnen ook nog van Stef en Gabriël Valks. Pas in de zevende partij liet Gabriël het eerste punt voor team De Firma Fotografie op het formulier zetten. Stef Schellekens was daarna ook nog goed voor een tweede punt omdat hij de spanning in de wedstrijd tegen Wim van Aarle het beste aankon en de laatste beslissende game met 11-9 wist te winnen. De laatste twee punten waren weer voor De Horntreffers die nu nog steviger aan de leiding staan en het moet in de laatste vier wedstrijden heel raar lopen om het kampioenschap nog te missen. Eindstand 8-2 in het voordeel van De Horntreffers.
Taverbo-Sabo 3 speelde de laatste weken met wisselend resultaat en dat was ook op de ranglijst te merken want na een lange periode op de tweede plaats te hebben gestaan was het steeds stuivertje wisselen tussen plaats twee en vijf. Maar gisteren deed het team goede zaken tegen Taverbo-Sabo 2. 
Weliswaar verloor Henk IJsseldijk voor team Taverbo-Sabo 3 de eerste partij van Lothar Groth maar zijn teamgenoten Erwin Holowacki en Uschi Meeuwis maakten deze avond een zeer sterke indruk en wonnen alle drie hun enkelspelen en Erwin was samen met Henk ook nog goed voor de winst in het dubbelspel. Henk moest ook nog wel de winst aan Hans Fonken laten maar verder kwam team Taverbo-Sabo 2 niet omdat Joop van Eijk geen enkele zege wist te behalen en zijn team daardoor op twee punten bleef steken en dat bracht Taverbo-Sabo 3 weer terug op de tweede plaats op de ranglijst. Eindstand 8-2 in het voordeel van Taverbo-Sabo 3.
De wedstrijd tussen Taverbo-Sabo 4 en Rotsvast was een aantrekkelijke en spannende. De punten werden aanvankelijk eerlijk verdeeld en bracht een 2-2 tussenstand op het scorebord. Maar via drie winstpunten voor Rotsvast door winst Erik van der Schoot op Mari Smits en winst van Bart Theeuwes op Toon van Geel en de zege van Geerta Pluut op Peter de Rooij liep Rotsvast uit naar een 5-2 voorsprong. Mari Smits en Toon van Geel wonnen nog van Bart Theeuwes en Geerta Pluut maar Erik van der Schoot zorgde met zijn derde winstpartij tegen Peter de Rooij voor het zesde punt voor zijn team Rotsvast en bleef daarmee ongeslagen. Voor Taverbo-Sabo 4 scoorde Mari Smits tweemaal en Peter de Rooij en Bart Theeuwes moesten ieder met één punt genoegen nemen. Eindstand 6-4 in het voordeel van Rotsvast.
De grootste verrassing kwam uit de wedstrijd tussen Taverbo-Sabo 1 en De Dommel. Taverbo-Sabo 1 was lange tijd medekandidaat voor de titel maar na de nederlaag vorige week tegen De Firma Fotografie volgde er nog een. Maar deze kwam hard aan want het op de laatste plaats staande De Dommel vocht voor wat het waard was en stond na vijf partijen al op een 4-1 voorsprong. Ad van Lier won van Frans van Dun en Cees Hems en Ad de Man won ook van Cees. Samen waren Ad van Lier en Ad de Man ook nog winnaars in het dubbelspel. Frans van Dun zorgde voor team Taverbo-Sabo 1 voor een punt door winst op Wim Jansen en Ronald van Dael bleef met drie winstpartijen in het enkelspel ongeslagen. Wim Jansen bezorgde met zijn winstpartij tegen Cees Hems voor de verrassende 6-4 winst maar of dit genoeg is om nog van de onderste plaats te geraken moet in de komende wedstrijden nog blijken en voor team Taverbo-Sabo 1 is de kans op het kampioenschap zeer klein geworden. Eindstand 6-4 in het voordeel van De Dommel. 

Voor 5 februari (inhaalwedstrijden) en 12 februari (carnaval) staan geen wedstrijden op het programma.
Op 19 februari wordt de tweede ronde van het Dubbeltoernooi gespeeld die op 11 december geen doorgang vond i.v.m. de weersomstandigheden.

Tekst: Ad Brekelmans
 

Uit de krant