Afbeelding

VC Blox huldigt kampioenen

Algemeen

Boxtel - Twee kampioensteams van de Boxtelse Volleybalvereniging Blox werden zaterdag in het zonnetje gezet. De jongens van C1 en de meiden van B1 werden in december vorig jaar kampioen en werden nu voor deze mooie prestatie gehuldigd met een mooie medaille. Ook speelden twee teams thuis zaterdag: MA1 en HS1 trakteerden hun publiek op een sterk staaltje volleybal.

VC Blox MA 1-VC Bravo MA 1
Aan de meiden van A1 ging de kampioenstitel van de eerste seizoenshelft voorbij, daar ging VC Bravo mee vandoor. Afgelopen zaterdag stonden zij in Sportcomplex De Braken weer tegenover elkaar. De Boxtelse speelsters waren erop gebrand om te laten zien wat ze in huis hebben. En dat is precies wat zij deden.
Na een rommelig begin van de eerste set, wist Blox deze met mooie aanvallen en lange rally’s te pakken. De laatste punten ging het gelijk op en aan 25 punten hadden de dames niet genoeg, Blox won uiteindelijk met 27-25.
De meiden waren na de eerst gewonnen set al zo enthousiast dat de tweede set even als vanzelf leek te gaan, maar hier bracht Bravo snel verandering in. Er moest weer hard gestreden worden voor elk punt en de score ging gelijk op. Lange rally’s die uiteindelijk gewonnen werden door Blox zorgden ervoor dat de meiden de set binnenhaalden met 28-26.
Dat het een zware wedstrijd was, bleek in de derde set toen de vermoeidheid toesloeg, met name bij Blox. Bravo maakte daar gebruik van en pakte de voorsprong. Maar de Boxtelse meiden gaven niet op en wisten op het einde toch nog alles te geven voor de laatste punten. Met een stand van 18-22 voor Bravo mocht Blox serveren en pakte de punten met een goede service en een gedurfde aanval. Ook deze set was voor de Boxtelse volleybalsters: 26-24.
Ondanks de grote vreugde om drie gewonnen sets, wisten de meiden van Blox dat ze ook de vierde moesten pakken om de vijf punten in Boxtel te houden. De laatste  set begon echter slecht en Blox wist het spel even niet meer op te pakken. Bijna nam de Boxtelse ploeg genoegen met vier punten, maar dat liet het enthousiaste publiek niet toe. Blox zette nog een laatste tandje bij, trok de score gelijk op 20-20 en won uiteindelijk met 25-23. Met deze tweede overwinning voor MA1 in de hoofdklasse, pakt het team de eerste plek in het klassement. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 17 februari om 14.30 uur tegen Tilburg.

VC Blox HS 1-Nuvo’68 HS 2
Voor het eerste herenteam van Blox stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen de nummer drie uit de competitie, Nuvo’68 HS2, op het programma. Het werd een boeiende wedstrijd. Hoewel het ‘op papier’ een zware strijd zou worden voor de Boxtelaren, pakten zij de eerste set met 25-17. Daarmee was de toon gezet; het zou geen gemakkelijke overwinning worden voor Nuvo.
Toch zekte Blox in de tweede set weg in het spel. Deze ging met 13-25 naar de bezoekers. Hierna werd er alles aan gedaan om de punten in Boxtel te houden. Hét moment van de wedstrijd was een blok van Teun Smit. Een strakke aanval op midden van Nuvo werd genadeloos hard afgestraft door Smit en het gehele team van Nuvo stond versteld.
Niet alleen Teun Smit was zaterdag een blokkoning, ook de broers Daan en Teun van den Boer hadden samen een killerblock waar bijna niemand doorheen kwam. ‘Hoofdpasser’ Teun Verhagen gebruikte zijn hoofd zelfs drie keer om een bal te kunnen passen en Fabian Robroek, die het team op sleeptouw nam met zijn tomeloze energie en enthousiasme, redde een punt met zijn voet. Echter, hoe goed deze Man of the Match ook speelde, het mocht niet baten. Ook de derde en vierde set gingen naar Nuvo (beide 23-25). Desondanks was het publiek lovend over het spel van HS1, dat ook 17 februari de eerstvolgende thuiswedstrijd speelt.