Afbeelding
Foto: SPPiLL

28 februari informatieavond project Heuvelstraat

Cultuur

Graag nodigen wij u uit voor een informatieavond over een nieuw SPPiLL-project aan de Heuvelstraat in Liempde. In overleg met heemkundevereniging Kèk Liemt is het gebiedje omgedoopt tot Buurtakker D’n Plissert; afgeleid van een oude veldnaam voor dit gebied. Samen met omwonenden en verenigingen wil SPPiLL verder invulling willen geven aan dit project. De informatieavond vindt plaats op woensdag 28 februari, aanvang 19.30 uur in D’n Liempdsen Herd. Vanaf 19.15 uur ontvangen we u graag met een kopje koffie of thee.

Al sinds geruime tijd zijn we als SPPiLL samen met een grote groep vrijwilligers bezig om uitvoering te geven aan het project ‘Liempde, gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’. Een van de deelprojecten hierbij is de landschappelijke versterking van de overgang van het dorp naar het buitengebied rondom Liempde. Binnen dit project is hiervoor een plan ontwikkeld voor drie perceeltjes aan de Heuvelstraat die eigendom zijn van de gemeente.

Bedoeling is om deze perceeltjes in te richten met vruchtdragende en bijvriendelijke bomen, struiken en planten. Ook blijft er ruimte voor een paardenwei. De opbrengst van de perceeltjes (vruchten, noten, bloemen e.d.) is beschikbaar voor omwonenden en bezoekers van de percelen. Ook willen we graag de verbinding leggen met de generatietuin aan de Keefheuvel, zodat de perceeltjes ook goed bereikbaar zijn voor oudere personen

Neem voor meer informatie over het project contact op met Lex Schregardus, projectleider Natuur- em Cultuurprojecten SPPiLL, tel. 06-22734908.

Uit de krant