Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Besluit over Aldi op Fellenoord valt waarschijnlijk pas volgende ambtstermijn

Algemeen

Boxtel - Een besluit over de nieuwe door Aldi ingediende vergunning om een supermarkt te vestigen op de plek waar nu 040FIT! gevestigd is wordt naar alle waarschijnlijkheid pas in de volgende ambtstermijn genomen. De besluitvorming is nu opgeschort tot uiterlijk 1 april. Reden voor het uitstel is volgens wethouder Eric van den Broek dat er extra onderzoek nodig is naar de gevolgen voor de verkeersveiligheid rondom het Jacob-Roelandslyceum mocht er daadwerkelijk een Aldi op de Fellenoord komen.

Aldi wil op de Fellenoord graag de twee Boxtelse filialen samenvoegen in één grote vestiging van de discounter. Het is niet de eerste vergunning die Aldi aanvraagt voor de exploitatie van een supermarkt aan de Fellenoord. Al in juli diende de Duitse keten een eerste verzoek in, waarmee het bot ving bij de gemeente. Onder meer de hellingshoek naar de parkeerplaatsen, die op het dak van het filiaal moesten komen, werd toen als ‘te gevaarlijk’ bestempeld.

Daarna diende Aldi een nieuw verzoek in dat nu al maanden op een oordeel van het Boxtelse college wacht. Dat maakt geen haast met die beoordeling, maar wil eerst gedegen onderzoek doen naar wat de vestiging van een Aldi op deze locatie voor gevolgen heeft voor de omgeving.

Uit de krant