Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

De Kleine Aarde krijgt voedselbos

Algemeen

Boxtel - De Kleine Aarde krijgt een voedselbos. De vereniging Kleine Aarde Netwerk (het KAN) legt nog dit jaar een voedselbos aan op De Kleine Aarde. Eind 2017 kenden de gemeente Boxtel en Streekfonds Het Groene Woud hiervoor subsidie toe. Op vrijdag 2 maart wordt het startsein voor de aanleg gegeven.

Met een voedselbos op de voormalige schapenweide wil het KAN de natuurwaarde van De Kleine Aarde versterken. Vanaf dit jaar worden daarom vele eetbare bomen, struiken, klimmers, bloemen en kruiden aangeplant. Deze ontwikkelen zich daarna natuurlijk, net als in een bos. Het voedselbos krijgt ook een belangrijke educatieve functie.

Het KAN wil er basisscholen ontvangen en ruimte bieden aan cursussen en workshops rondom voeding en natuur. Iedereen kan meedoen bij de aanleg en ontwikkeling, én na verloop van tijd kennismaken met de vele eetbare bosproducten.

Het voedselbos wordt niet in een keer aangeplant, maar in verschillende fasen. Zo kunnen nieuwe plantensoorten zich optimaal ontwikkelen. In 2018 organiseert de werkgroep Natuurpark De Kleine Aarde van het KAN daarom verschillende plantmomenten. Belangstellenden die eenmalig of vaker willen meehelpen, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen. Zij krijgen dan bericht over het eerstvolgende plantmoment en andere activiteiten van deze werkgroep.

Kijk voor meer informatie op de website.

Uit de krant