Afbeelding
Foto: Google

Gefaseerd bouwen in Liempde niet mogelijk

Algemeen

Boxtel/Liempde - Het is niet mogelijk om alvast te beginnen met de bouw van de eerste 40 woningen aan de Hamsestraat/Roderweg in Liempde. Dit laat het Boxtelse college weten in de beantwoording van vragen die de D66-fractie de afgelopen maand stelde. De provincie staat op dit moment de bouw van maximaal 40 woningen toe. De wens van Boxtel is echter om er zo’n 100 huizen te realiseren.

De woningbouw in Liempde is al jarenlang gestagneerd. Om dit proces vlot te trekken wil de D66-fractie graag dat in Liempde alvast een voorschot genomen wordt op de bouw van 100 woningen door het project aan de Hamsestraat/Roderweg in twee fases op te splitsen. In de eerste fase, waarmee direct gestart kan worden, zou dan meteen het maximaal door de provincie toegestane aantal van 40 woningen gebouwd kunnen worden. In de tussentijd kan Boxtel de plannen uitwerken om de overige 60 woningen in het gebied te kunnen realiseren, geeft de fractie in de schriftelijke vragen aan.

Het college geeft aan dat de plannen van D66 weinig kans maken. In de eerste plaats zijn op deze locatie al 11 woon-werkkavels gepland, waardoor de netto woningbouw dus maximaal zo’n 29 woningen zou bedragen. Omdat de woningen na oplevering ook nog eens in een lage prijsklasse moeten zitten, is de bouw niet rendabel. Daar komt nog bij dat de provincie de samenhang van bouwen op de locatie Hamsestraat/Roderweg als geheel bekijkt. Dit heeft tot gevolg dat na de bouw van fase 1 er geen ruimte meer is voor de uitvoer van fase 2, zo redeneert het college.

Uit de krant