Afbeelding
Foto: INbox

Lintjesregen daalt neer op tien Boxtelaren en Liempdenaren

Algemeen

Boxtel - In het Boxtels gemeentehuis daalde donderdag 26 april de lintjesregen neer op tien dorpsgenoten. Zes Liempdenaren en vier inwoners van Boxel werden in de raadszaal verrast met een Koninklijke Onderscheiding die zij kregen uitgereikt door burgemeester Mark Buijs. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Boxtelse mevrouw Kuilman-Kos (73) ontving haar onderscheiding onder meer voor haar activiteiten als vrijwilliger bij en bestuurslid van het Vrouwen Contact Boxtel. Ook is zij al jaren penningmeester van de KBO, wijkcommissie Centrum te Boxtel.

Rianne van Aarle-van den Heuvel (51), uit Liempde ontving de onderscheiding voor haar werkzaamheden als vrijwilliger bij en bestuurslid van de Fanfare Concordia te Liempde.

Rien Schalkx (61) uit Liempde kreeg zijn onderscheiding voor diverse activiteiten  die hij uitvoerde ten bate van de jeugd in onze gemeente. Zo was hij actief bij Stichting Peuterhof Liempde, basisschool De Oversteek, bestuurslid van Stichting Brede School Selissenwal, bij Welzijnsinstelling Delta in Boxtel en is hij voorzitter van voetbalvereniging DVG.

Hans de Visser (76) uit Boxtel kreeg zijn lintje voor zijn activiteiten als vrijwilliger bij en bestuurslid van de Heemkunde Boxtel. Hij schreef diverse boeken over de geschiedenis van Boxtel, waarvoor hij in 2016 de Heemkundepluim in ontvangst mocht nemen. Daarbij verzorgt lezingen en ontwierp gedenkstenen. Ook is hij vrijwilliger bij de Heilig Hartparochie en is hij vrijwilliger bij de H. Bloedstichting.

Boxtelaar Wil Sep (78) is sinds 1983 dirigent van het Gemengd Zangkoor “Vita Nuova”. Daarnaast was hij actief als dirigent in verschillende muzikale gezelschappen. Voor die inspanningen wordt hij nu onderscheiden.

Paul Saris (49), inwoner van Liempde, is vrijwilliger bij de H. Hartparochie in Liempde. Ook is hij voorzitter van de Stichting De Jeugdsoos ‘t Singeltje, vrijwilliger bij en voorzitter van de Nostalgische Vereniging Terug in in d’n Tèd, initiator, voorzitter en presentator van de Brabantse Oldtimerdag en actief bij carnavalsvereniging Stichting de
Ploegers.

Marij Vervoort-Vogels (59) uit Liempde, gemeente Boxtel, ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar werk als vrijwilliger bij de Boeremèrt in Liempde. Ook is zij vrijwilliger bij en medeorganisator van de avondwandeldriedaagse en is zij al jaren vrijwilliger bij Buurtvereniging Den Berg en bestuurslid van het Popkoor Voices Liempde.

Boxtelaar Jan Rombouts (63) is al sinds jaar en dag actief bij de EHBO Vereniging Boxtel. Ook is hij vrijwilliger en EHBO’er bij de Kindervakantieweek in Lennisheuvel en bij het Vakantiecomité in dit dorp. Ook is hij penningmeester van de KBO in Lennisheuvel.

Arnold van den Broek (62) uit Liempde kreeg zijn lintje onder meer vanwege zijn diverse bestuursfuncties bij DVG, Stichting Kèk Liemt, parochie Sint Jans Onthoofding, de Van den Anker-Slijtersstichting en Stichting Vrienden van Fanfare Concordia uit Liempde. Ook is hij projectgroeplid van het Informatiecentrum D’n Liempdsen Herd van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPILL).

Liempdenaar Cees Braken (58) tenslotte, ontving een onderscheiding voor onder meer zijn (bestuurs)functies bij Buurtvereniging Den Berg, de Wandel-Avond-Driedaagse, de Jeugdnatuurwacht Liempde, stichting Algemeen Belang Liempde en het wijkorgaan.

Uit de krant