Zoë Timmermans, na het behalen van haar wereldtitel Ultra Pole in 2017. (Foto: Marcel Timmermans)
Zoë Timmermans, na het behalen van haar wereldtitel Ultra Pole in 2017. (Foto: Marcel Timmermans) Foto: Marcel Timmermans

Liempdse Zoë Timmermans genomineerd voor jeugdtalent van het jaar

Algemeen

Boxtel/Liempde - Het 16-jarige Liempdse paaldanstalent Zoë Timmermans is door de Nederlandse Paalsport Bond genomineerd voor de verkiezing tot atleet van het jaar in de categorie jeugd. Samen met twintig andere genomineerden maakt zij kans om tijdens het NK paaldansen op 2 en 3 juni de prijs in ontvangst te mogen nemen.

Kandidaten voor de prijs konden aangedragen worden door hun fans, maar winnaars van belangrijke wedstrijden werden automatisch geselecteerd om mee te doen aan de publieksverkiezing.

En een kampioen, dát is Zoë. Ze wist vorig jaar juli tot haar eigen verrassing wereldkampioene Ultra Pole te worden. In deze categorie strijden de dansers gedurende twee ‘battles’ van ieder een minuut tegen elkaar. De Liempdse danseres kreeg voor dat toernooi een ticket van de bond omdat ook toen haar uitzonderlijke talent al was opgevallen. Dat blijkt ook nu weer met de nominatie.

Zoë heeft een officiële sportstatus, waardoor ze jaarlijks 80 lesuren op haar school in Best mag missen. Mocht de sport Olympisch worden dan kan Zoë naar een topsportopleiding toe, iets wat nu nog niet mogelijk is.

Stemmen op Zoë kan tot 1 mei op www.paalsportbond.nl/atleet-awards.

Uit de krant