John Aarts (tweede van rechts, bovenaan) en Nonja van de Langenberg (eerste van links zittend), te midden van enkele andere 'teamleden' die de marathon mogelijk maakten. (Foto: Elisa den Ouden)
John Aarts (tweede van rechts, bovenaan) en Nonja van de Langenberg (eerste van links zittend), te midden van enkele andere 'teamleden' die de marathon mogelijk maakten. (Foto: Elisa den Ouden) Foto: Elisa den Ouden

Jubileum voor Spinningmarathon ‘t Geveltje

Algemeen

Boxtel – Tien jaar op rij staat Café ‘t Geveltje de zaterdag voor en de zondag van de Oranjebraderie, dit jaar op 28 en 29 april, in het teken van de Spinningmarathon. Al sinds 2008 gaan tientallen spinners en een veelvoud aan publiek de uitdaging aan om gezamenlijk 24 uur op rij de spinningfietsen in het café bezet te houden om zo veel mogelijk geld voor het goede doel op te halen. Dit jaar is dat wederom WensAmbulance Brabant. Om het jubileum te vieren wordt dit jaar bij de aan de marathon gekoppelde loterij, naast vele andere prijzen, een fiets weggegeven.

Aan animo om te sponsoren is onder Boxtelse ondernemers geen gebrek, zo geven organisatoren John Aarts en Nonja van de Langenberg aan. Nonja gaat namens de Spinningmarathon bij winkeliers en andere ondernemers ‘met de pet langs’. “Ik denk dat het ze ondertussen wel duidelijk is waarvoor ik zo in het voorjaar bij ze langskom”, lacht ze.

Net zo duidelijk is ook ‘dat ene moment’ op een zondagmiddag zo ergens in januari. “Dan stuurt altijd wel iemand een berichtje in de groepsapp en beginnen we weer”, lacht Van de Langenberg. ‘We’ is altijd een groep van zo’n 15 vaste klanten van ‘t Geveltje én natuurlijk de kasteleins.

Op zaterdag 28 april om 16.00 uur stappen de spinners op hun fiets. Iemand (op dit moment is nog niet precies duidelijk wie) zal dan namens de gemeente de marathon openen. Vanaf dat moment zullen deelnemers in ploegendiensten de spinningfietsen 24 uur in beweging houden. Direct na het eindsignaal, zondag 29 april klokslag 16.00 uur, zal Dorien Habraken, van de Dornini’s een optreden verzorgen om het uur tussen het einde van de marathon en de overhandiging van de cheque op te
vullen.

Naast een loterij, waarbij voor 1 euro per lot veel verschillende prijzen te winnen zijn, zal er op zondag de 29e ook een rad van fortuin op de Oranjebraderie staan, waarvan de opbrengst ook naar de WensAmbulance gaat. Ook de ambulance zelf is, mits er geen spoedritten tussen komen, aanwezig op de braderie.

Binnen in het café zullen tijdens diezelfde braderie al voor het tiende jaar op rij Joop en Nan DeLangen, voormalig eigenaars van ‘t Geveltje, op de fiets stappen. Joop is zelf met zijn 65 jaar een van de oudere deelnemers, maar er doen ook jongere deelnemers mee, zoals een tweeling van 11. En zelfs vanuit Amsterdam komen enkele fanatiekelingen naar Boxtel om de door Hipa Sports gesponsorde spinningfietsen te bezetten.

Speciaal voor de marathon is ‘t Geveltje de hele nacht geopend. Wil je er na sluitingstijd van andere café’s nog een drankje doen, dan moet je zorgen dat je er vóór 2 uur ‘s nachts binnen bent. Tot 7 uur in de ochtend komt niemand meer binnen, behalve deelnemers. Zij kunnen zich nog steeds opgeven in ‘t Geveltje, of door uitbater John Aarts te bellen op 06-83573485. Ook instructeurs die vrijwillig spinninglessen willen geven zijn nog welkom.

Uit de krant