Guus Meeuwis toont het eerste exemplaar van zijn nieuwe album GELUK.
Guus Meeuwis toont het eerste exemplaar van zijn nieuwe album GELUK. Foto: Sander van Kasteren

Boxtel beleeft GELUK met Guus Meeuwis

Algemeen

Boxtel - “Het was super leuk! Ik ben hier echt met open armen ontvangen!” Muzikant Guus Meeuwis kwam na de presentatie superlatieven tekort over Boxtel. Hij presenteerde daar vrijdagmiddag in Podium Boxtel het album GELUK aan zo’n 300 genodigden. Geluk hadden ook zijn gasten, want zij werden uit ruim 3.000 aanmeldingen geselecteerd door middel van een loting om de releaseparty bij te mogen wonen.

Het nieuwe album werd voorafgaand aan de show door burgemeester Mark Buijs aan Meeuwis overhandigd. Die was vol lof over de snelle en voortvarende manier waarop zijn hele circus in ons dorp werd ontvangen nadat presentator Humberto Tan maandag, eveneens door middel van ‘geluk’, met een ferme worp van een dartpijl Boxtel prikte als releaselocatie.

Het nieuwe album kwam mede tot stand door een inspirerende trip door Nashville en Memphis en bevat onder meer een nieuwe take van het al bestaande nummer ‘Wat zou Elvis doen?’. Ook staat er een duet op met Ilse de Lange, het nummer ‘Ik geloof in geluk’, dat tot stand kwam op haar veranda voor het gelijknamige tv-programma. De rode draad door het album is Guus zijn zoektocht naar geluk.

De 12-jarige Sanne ervaart ook dit geluk. Ze is een groot fan van Guus Meeuwis en samen met haar moeder naar Podium Boxtel gekomen. ”We gingen uit ons dak toen ik hoorde dat we op de gastenlijst stonden!”, jubelt ze. Ook het shirt dat ze draagt heeft een duidelijke link met de artiest. ‘10 jaar groots met een zachte ‘G’’, staat er op, verwijzend naar de concertreeks van Meeuwis, die even oud is als Sanne. “Cadeautje voor mijn tiende verjaardag!”

Ondertussen geeft Meeuwis een ontspannen show weg voor de 300 gelukkigen. “Het is bijna vier uur. Borreltijd”, roept de artiest, terwijl zijn band het nummer ‘Proosten’ inzet. Achteraf geeft de muzikant aan dat dat positieve gevoel echt bij hem hoort. Misschien is het daarom ook wel dat in no-time de hele zaal mee staat te zingen en ook met een positief gevoel de zaal weer verlaat.

Guus Meeuwis toont het eerste exemplaar van zijn nieuwe album GELUK.

Uit de krant