Afbeelding

Nawid Sadat na half jaar al ‘fast forward’ naar Boxtelse Ondernemers Trofee

Algemeen

Boxtel - De in Eindhoven geboren Nawid Sadat (25) startte in november zijn telecomwinkel Repair4less aan de Stationsstraat. Dik een half jaar later is de jonge ondernemer schijnbaar al goed ingeburgerd in Boxtel en genomineerd voor de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) in de categorie ‘Nieuwkomers’.

Nawid Sadat is geboren en getogen in Eindhoven. Toch aarzelde hij geen moment toen hij de kans kreeg een zaak te beginnen in de Boxtelse Stationsstraat. Eind november opende telecomzaak ‘Repair4less’ de deuren met een spectaculaire actie waarbij onder meer een iPhone 6 Plus werd verloot.

Repair4less richt zich op de reparatie van smartphones en tablets van onder meer Apple en Samsung, het afsluiten van sim-only abonnementen bij de bekende providers en de verkoop van refurbished toestellen. Dat zijn tweedehandstoestellen met volledig nieuwe onderdelen. Reparaties worden meestal direct uitgevoerd.

“In dit korte tijdsbestek mag ik al met trots zeggen dat mijn telecomwinkel vanaf het eerste moment al progressie boekt”, vertelt de ondernemer. “Ik mag zelfs al verklappen dat ik al bezig ben met de opening van een tweede vestiging en dat ik een nieuw project heb gelanceerd om ook de Business to Business markt te bedienen. Fast Forward is dus ook zeker mijn motto!”, verwijst hij naar het thema van de BOT dit jaar.

Dat Nawid zelf een telecomzaak begon is eigenlijk niet zo heel vreemd: hij heeft voor een 25-jarige al veel ervaring in de telecomwereld. Hij werkte onder meer in verschillende telefoonwinkels, webshops en in de sales. En steeds bleef dat idee knagen dat hij het zelf beter zou kunnen of zelfs moeten doen. Nu diende de kans zich aan om te bewijzen dat hij het inderdaad beter kan.

Nawid heeft zelf ook het nodige meegemaakt. Zo verloor hij op jonge leeftijd zijn moeder. Nadat zijn vader ziek werd en in 2011 overleed zorgde hij vanaf zijn 18e voor zijn vier jaar jongere zusje. In die tijd rondde Nawid de studie Marketing en Communicatie af, waarna hij aan de Johan Cruijff Academy Sport en Economie studeerde.

Want de naam ‘Sadat’ zal bij voetbalminnend Nederland wellicht niet onbekend zijn. Nawid voetbalde een tijd bij de beloften van Willem II en trainde zelfs met het eerste elftal mee. “Blijkbaar kon ik destijds ook nog goed voetballen”, geeft hij zelf droogjes aan. “Dit was voor mij een kans om mijn gezin te onderhouden en heb ik deze kans met ‘beide voeten’ genomen.” Na een blessure en een kort avontuur in Turnhout bleek het echter gedaan met de voetbalaspiraties. Maar Nawid is niet de persoon om bij de pakken neer te zitten. Hij zag er een kans in zijn jeugddroom te verwezenlijken: een succesvol zelfstandig ondernemer worden.

De sleutel tot succes bij Repair4less? “Ik heb veel discipline vanuit de topsport meegenomen”, vertelt Nawid, “en dat neem ik mee naar mijn zaak. Ondernemen is eigenlijk ook topsport: veel werken, altijd presteren, noem maar op. Ik wil uiteindelijk uitgroeien naar meerdere vestigingen. Daarvoor moet je hard werken!”

Een tweede punt waarmee de ondernemer aangeeft zich te onderscheiden is maatschappelijk bewust ondernemen. Dit doet hij bijvoorbeeld door per schermreparatie één euro uit eigen zak af te dragen aan de lokale stichting ‘Needs for children’, die zich inzet voor arme kinderen in Kameroen. “Door het rechtstreekse persoonlijke contact weten we ook wie er wordt geholpen. Dat kunnen zieke kinderen zijn die een operatie nodig hebben, eten of onderdak”, aldus Nawid. “Niet álles is ondernemen. Naast, of eigenlijk, als eigenaar van Repair4less ben ik ook een zorgzaam persoon.”

Je vindt Repair4less aan de Stationsstraat 23. Stemmen voor de BOT 2018 kan tot en met zondag 24 juni op bot2018.nl/stemmen, waar je Repair4less terugvindt onder de categorie ‘Beste nieuwkomers’.

Uit de krant