Veel daken zijn inmiddels al voorzien van zonnepanelen.
Veel daken zijn inmiddels al voorzien van zonnepanelen. Foto: Woonstichting St. Joseph

Energiecoöperatie Boxtel zoekt vrijwilligers

Algemeen

Boxtel - De glans is er een beetje vanaf bij energiedenktank Energiecoöperatie Boxtel, zo lijkt het. De coöperatie werd in 2012 opgericht met als doel om energiebesparing voor en door inwoners van Boxtel te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld door gezamenlijke inkoop van zonnepanelen of isolatiematerialen. Een aardig deel van de daken in Boxtel heeft inmiddels zonnepanelen en ook op het gebied van isolatiemaatregelen weten burgers ook buiten de coöperatie om hun weg te vinden. Daarom is de organisatie zoekende naar een nieuwe modus operandi.

Omdat er al enige tijd weinig verandering zit in de club vrijwilligers, waarvan er zich een paar als kartrekker opwierpen en de veranderende tijden wat betreft de transitie naar hernieuwbare energie, dreigt de sleet er een beetje in te komen bij de Energiecoöperatie Boxtel (ECB). 

Om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen is de coöperatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De gemeente laat weten daarin te ondersteunen door wijkmakelaars en wijkorganen zich te laten inzetten om vrijwilligers te werven. Ook de politiek doet een duit in het zakje, als het aan wethouder Peter van de Wiel ligt: ”We hebben elke politieke partij aangeschreven om één persoon uit de achterban aan te dragen als vrijwilliger. Als iedere partij een lid levert voor de coöperatie, dan hebben we er al acht, die ook nog eens een goede doorsnede van de maatschappij zouden moeten vormen”, stelt hij optimistisch.

Deze vrijwilligers hoeven geen specifieke kennis te bezitten en worden vanuit de gemeente ondersteund met bijvoorbeeld scholingsmogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site van ECB.

Uit de krant