Afbeelding
Bron: Gemeente Boxtel

Expositie Biomimicry geopend bij YourStory

Algemeen

Boxtel - In de conceptwinkel YourStory, waar leerlingen van het SintLucas zich onder meer buigen over nieuwe mogelijkheden om winkelend publiek Boxtelse zaken in te lokken, is dinsdag een tentoonstelling met kunstmatige dieren, gemaakt door kunstenaar Ritchie van Daal geopend. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van YourStory van 10.00 tot 17.00 uur doordeweeks en van 9.00 tot 16.00 uur op zaterdag. De tentoonstelling loopt tot en met 20 januari 2018.

Van Daal is geboeid door de biologische manier van voortbewegen, op het land maar met name ook van vissen en andere dieren in het water. Hij probeert dit natuurlijk fenomeen na te bouwen in modellen. Door te experimenteren en de modellen voortdurend te verbeteren, maakt Van Daal een nieuw soort evolutionaire link tussen nieuwe technologie en het handwerk van de vakman, met zichzelf in de rol van ‘bio-monteur.’ De modellen van zijn eerste serie heten Arcturus, Betelgeuze en Rigel, de namen van enkele zeer heldere sterren.

De term 'biomimicry' komt van de Griekse woorden bios (leven) en mimesis (nabootsen). Biomimicry biedt een methode om duurzame producten, processen, diensten en systemen te ontwikkelen op basis van kennis van de natuur. Zo worden natuurbehoud en innovatie verbonden.

De gemeente Boxtel, als initiatiefnemer van de tentoonstelling, ziet de potentie om Boxtel en Het Groene Woud als biomimicry-laboratorium te positioneren om daar de praktische vertaalslag van ideeën naar concrete duurzame innovaties te maken.

Het Artificial Selection Project van Ritchie maakt biomimicry tastbaar en inspireert. Zijn kunstwerken versterken het verhaal van biomimicry, vandaar het idee voor een tentoonstelling in YourStory in Boxtel.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France