Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Bewoners woonvorm de Munselgroep bezoeken voor tiende jaar op rij de kermis

Algemeen

Boxtel - Een klein twintigtal bewoners van de Munselgroep, een woonvorm in Boxtel voor mensen met een beperking, kon dit jaar op de maandag voor de tiende maal genieten van een kermisbezoek. Tien jaar geleden startte het kermisbezoek, toen enkele vrijwilligers het idee opperden. Een traditie was geboren.

Het begon allemaal in 2008, toen het eerste kermisbezoek eigenlijk onaangekondigd van start ging. Direct was met name de uitbater van de schietkraam enthousiast. De bewoners van de Munselgroep mochten kosteloos schieten. Ook maakten de mensen van MHJ Welsing, zoals de schietkraam heet, zich direct hard voor het organiseren van andere activiteiten voor de cliënten. “Ze mogen gratis schieten, ze krijgen een knuffel; hij steekt er écht zijn nek voor uit”, aldus vrijwilliger en mede-initiatiefnemer Eddy van Hummel.

Het rondje met de cliënten ziet er eigenlijk altijd ongeveer hetzelfde uit: eerst wordt het Breukelsplein bezocht, waarna de groep naar de Markt toe loopt. Daar wordt natuurlijk geschoten bij Wensink, maar ook een frietje gegeten bij Mikies. Ook café Volop verleent tegenwoordig meestal medewerking en vaak sluiten spontaan meerdere kermisondernemers zich aan door spontaan bijvoorbeeld kleine prijsjes of suikergoed uit te delen.

“Het is toch prachtig om die gezichten te zien. Dat is echt onbetaalbaar”, zegt een van de medewerkers van de schiettent. Hij wil liever niet in het middelpunt van de belangstelling staan, dus zijn naam geeft hij liever niet. Wat hij wel wil is de cliënten een leuke dag bezorgen. En omdat hij voor de tiende keer op rij zijn best doet voor de mensen van de Munselgroep, wordt hij éxtra hartelijk bedankt door de bewoners van de woonvorm, maar ook door Van Hummel. En dát levert dan weer onbetaalbare blikken op van de trotse uitbaters van de schiettent.

Lees meer in DeMooiBoxtelKrant van woensdag 22 augustus

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant