Racende jongeren zorgen niet alleen in de omgeving van het JOP voor overlast, zo constateert de SP.
Racende jongeren zorgen niet alleen in de omgeving van het JOP voor overlast, zo constateert de SP. Foto: Sander van Kasteren

SP: In heel Oost overlast brommers en scooters

Algemeen

Boxtel - Het artikel dat deze krant de vorige week publiceerde over overlast van scooters, brommers en motoren in de wijk Oost maakte veel los in Boxtel. Zo namen mensen uit de wijk contact op met deze krant om te melden dat ze ook last hadden van racende en crossende jongeren. Verder stuurde coalitiepartij SP een bezorgde brief naar het college.

In huis-aan-huis enquêtes die de SP hield kwam de overlast ook aan het licht. Die lijkt breder te zijn dan enkel rondom het Jongeren Ontmoetings Punt: in de hele wijk Oost zijn soortgelijke klachten. “Er wordt door bewoners steen en been geklaagd over gevaarlijk rijgedrag van vaak jongere bestuurders. Het gaat over het veel te hard rijden door de straten en over fietspaden, gevaarlijk over de weg slingeren, het op het achterwiel rijden (zogenaamde wheelies) en geluidsoverlast”, constateren de Boxtelse socialisten.

Verder beklagen wijkbewoners zich erover dat de gemeente en politie weinig actie lijken te ondernemen. “Met name het uitblijven van zichtbare actie en een terugkoppeling naar bewoners, wekt op dit moment bij veel bewoners irritaties op”, laat de SP in haar brief aan het college weten.

Dit stemt overeen met de verhalen die deze krant in de wijk ophaalde. En daarmee lijkt de politiek nu aan zet om zichtbare maatregelen te treffen en een bemiddelingspoging tussen buurtbewoners en de jongeren te ondernemen.

Uit de krant