De beoogde locatie van Princenlant fase 4.
De beoogde locatie van Princenlant fase 4. Foto: Sander van Kasteren

Verkoop Princenlant fase 4 met een half jaar vertraagd

Algemeen

Boxtel - De verkoop van Princenlant fase 4 gaat pas in het voorjaar van 2019 van start. De vertraging is volgens aannemer Hurks ontstaan door een foutje in het bestemmingsplan. Het probleem zorgt ervoor dat de plannen opnieuw in procedure gebracht moeten worden, waardoor de benodigde omgevingsvergunning op zich laat wachten.

In de nieuwsbrief van Princenlant wordt gemeld dat onbekend is hoeveel vertraging het probleem met de vergunning precies oplevert. Wat betreft de verkoopplanning wordt in ieder geval uitgegaan van een worst case scenario dat een half jaar vertraging oplevert, zo meldt projectmanager Daan Beelen. Hij geeft aan dat de gemeente Boxtel alert heeft opgetreden en de projectontwikkelaar direct op de fout heeft gewezen toen het probleem werd opgemerkt. Daarna is de vergunningsaanvraag direct opnieuw in procedure gebracht.

Omwonenden en geïnteresseerden waarvan het e-mailadres bekend is bij Hurks zijn deze week per e-mail op de hoogte gesteld. De volgende week krijgen omwonenden ook een brief per post om hen op de hoogte te stellen van de nieuwe tijdsplanning. Daarin staat ook aangegeven waar zij met eventuele vragen terecht kunnen.

Uit de krant