Afbeelding
Foto: Ruud van Casteren

Biereloth

Algemeen

Biereloth komt met eigen bier
Een zonnetje, een muziekje en een lekker (speciaal)bier. Dit vormt al 24 jaar op rij de succesformule voor het bierproefevenement Biereloth, onder vaste bezoekers bekend als ‘het bierstraatje’. Dit jaar presenteerde organisator De Bierkamer een eigen bier tijdens het evenement dat sinds jaar en dag rond thuisbasis Becoloth in de Rozemarijnstraat gehouden wordt.

Onder de naam ‘Brabiek’, een samenvoeging van ‘Brabant’ en ‘Lambiek’ werd het bier gepresenteerd. Dat is van spontane gisting en op initiatief van De Bierkamer en de Stichting Streekfonds Het Groene Woud gebrouwen. Maar natuurlijk waren ook vele tientallen andere bieren te proeven op het evenement. Zo konden regionale biertjes van Biereloth-nieuwkomer Brouwerij Vandeoirsprong uit Oirschot geproefd worden, maar waren ook brouwerijen uit Oss en Texel vertegenwoordigd.

Naast de verschillende bieren kon, geheel in traditie, een frietje besteld worden bij de mobiele frietkar en was er muziek verzorgd door VanBakkus, sinds vorig jaar vaste gast. Biereloth was het laatste evenement in de Rozemarijnstraat voordat de nieuwe Markt geopend wordt. Op maandagochtend, terwijl een enkele bierliefhebber waarschijnlijk nog sliep, werden de werkzaamheden in de straat gestart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant