Logo mooiboxtel.nl
Frank van der Struijk maakt de benodigde papieren in orde voor zijn debuut bij ODC. (Foto: Jan van der Steen)   | Fotonummer: 0d99e1
Frank van der Struijk maakt de benodigde papieren in orde voor zijn debuut bij ODC. (Foto: Jan van der Steen) (Foto: Jan van der Steen)
Sport nieuws

Frank van der Struijk verruilt profs voor ODC

Boxtel/Lennisheuvel – Voormalig Willem II en Vitessespeler Frank van der Struijk (1985) is terug in Boxtel. De afgelopen week tekende hij voor ODC de benodigde papieren om in het eerste elftal mee te mogen spelen. De voormalig prof trainde al langer mee met het eerste om in vorm te blijven. Afgelopen zondag maakte hij voor het eerst deel uit van de hoofdmacht van de Boxtelse voetbalvereniging.

Van der Struijk voetbalde in zijn jeugd bij voetbalvereniging LSV in zijn geboortedorp Lennisheuvel. In 2003 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Eredivisionist Willem II. Destijds ging hij nog naar de sportopleiding CIOS in Tilburg, waar hij Sport & Beweging studeerde. "Daar heb ik nog les gehad van Hélène Hendriks", lacht Van der Struijk die destijds niet zo'n goede band met de Fox-sport presentatrice had omdat hij altijd aan het trainen was, óók wanneer hij eigenlijk in de collegebanken hoorde te zitten. "Later, bij een presentatie van het nieuwe elftal was precies zij degene die het team presenteerde." Vanaf dat moment waren ze weer 'on speaking terms'.

Op 17-jarige leeftijd debuteerde Van der Struijk, die zichzelf typeert als een 'harde werker' en een 'echte teamspeler', in het eerste elftal van Willem II. Daar speelde hij van 2003 tot 2008. Daarna verruilde hij Tilburg voor Arnhem, waar hij tot 2014 bij Vitesse onder contract stond. Bijna die gehele periode speelde hij echter, als huurspeler in het rood-wit-blauw van Willem II.
Hoogtepunt van de profcarrière van de sympathieke Lennisheuvelaar was misschien wel 2005 toen hij voor Jong Oranje uitkwam. In dat jaar speelde hij vier wedstrijden op het WK onder de 20 in Nederland. Oranje strandde uiteindelijk in de kwartfinale tegen finalist Nigeria.
Een ander hoogtepunt was de bekerfinale tegen PSV. Nadat eerder het Ajax van Wesley Snijder aan de kant werd gezet, ging de ploeg tegenover de Eindhovenaren onderuit. Ondanks dat de wedstrijd verloren ging, leverde de bekerfinale een Europees avontuur in Monaco op. En ondanks dat het voetbal een echte baan is, leverde die trip naar Monaco voor Van der Struijk toch een beetje een schoolreisjesgevoel op.

Na een weinig succesvol uitstapje naar het Schotse Dundee waar Van der Struijk geplaagd werd door een nare kuitblessure, hield hij het voor gezien bij de profs. Inmiddels is hij, samen met broer Dirk een bedrijf gestart; Van der Struijk Houtbouw. Maar toch bleef het voetbal lonken. De laatste maanden trainde hij al regelmatig mee met het eerste van ODC en nu kiest hij dus definitief voor deze club.
Zondag debuteerde hij voor de Boxtelse tricolores. Of zij dankzij zijn kwaliteiten dit jaar kampioen worden, daarover houdt Van der Struijk zich vakkundig op de vlakte: "Ik ben geen Messi. Gewoon leuk met die gasten voetballen; dat is wat ik wil. En uiteindelijk doe je het toch met zijn elven."

Ondanks het debuut van de ex-prof verloor ODC zondag met 1-3 van Zwaluw VFC. De Boxtelse club staat nu op een gedeelde tweede plaats in de competitie, op slechts twee punten van de nummer één.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>