Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Nog dit jaar duidelijkheid over nieuw plan renovatie Oosterhof

Algemeen

Boxtel - De nieuwe plannen rondom de renovatie van Winkelcentrum Oosterhof zijn in een vergevorderd stadium. Na ‘constructief overleg’ ligt volgens wethouder Eric van den Broek nu eindelijk een bijna compleet plan op tafel. De verwachting is dat dit al voor het einde van dit jaar aan de buitenwereld getoond kan worden.

De verbouw- en uitbreidingsplannen van het winkelcentrum staan al jaren op de politieke agenda. In het verleden werden al meerdere malen vergevorderde ideeën namens de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Oosterhof bij de gemeente ingediend, die evenzoveel malen sneuvelden. De impasse rondom het winkelcentrum heeft er mede toe geleid dat Aldi het filiaal wil verplaatsen naar Fellenoord. Inmiddels is het winkelcentrum volgens de fractie van INbox ‘een schande voor Boxtel Oost’.

Nu lijkt er echter een doorbraak te zijn, die de wethouder dinsdag tijdens de algemene beschouwingen wereldkundig maakte. Volgens hem wordt het verbouwplan nu financieel doorgerekend. Wel wilde hij nog niet ingaan op verdere details omtrent uitbreiding van het winkelcentrum. Een uitbreiding van Oosterhof was één van de zaken waarin het overleg tussen de gemeente en ‘Oosterhof’ eerder stuk liep.

Dinsdag toonde de wethouder echter vol trots een foto waaruit bleek dat de gemeente en de VvE weer ‘on speaking terms’ zijn. Hij gaf aan vóór het einde van het jaar bij de raad terug te komen, ook als er onverhoopt toch geen nieuws te melden is.

Uit de krant