Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: abdbb2
Algemeen nieuws

Eigenaren Oosterhof: "Wij willen duidelijkheid"

Boxtel - De Vereniging van Eigenaren (VvE) van winkelcentrum Oosterhof kan zich niet vinden in de uitspraken van wethouder Eric van den Broek en Aldi die woensdag naar buiten werden gebracht. Dat geeft voorzitter Harrie Kroot aan. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar laat duidelijk merken dat hij vindt dat de gemeente zich voor het karretje van de Duitse supermarktreus laat spannen. Die probeert de gemeente met de verhuisplannen onder druk te zetten. "De wethouder had zijn weerwoord klaar moeten hebben."

Voorzitter Harry Kroot is ontstemd, dat blijkt direct als hij de telefoon opneemt: "We zijn al tien jaar bezig met de planvorming voor Oosterhof. De laatste jaren hebben we een zeer intensief overleg gehad met alle betrokken partijen." Volgens hem klopt de weergave dat Aldi en de VvE van Oosterhof op gespannen voet met elkaar leven niet. "Het ligt allemaal een stuk gecompliceerder dan dat de wethouder het doet voorkomen", geeft hij aan. Kroot legt uit dat Aldi nooit een directe gesprekspartner is van de VvE, omdat het pand dat zij gebruiken van de Jumbo wordt gehuurd. Volgens hem is bovendien de VvE niet het centrale aanspreekpunt, maar bouwbedrijf Hurks, dat de renovatie coördineert.

Verkleind plangebied
De voorzitter is ook ontstemd over het feit dat de gemeente en Aldi nu gezamenlijk lijken op te trekken tegen de VvE. "Het is bekend dat Aldi liever één grote winkel ziet op een aparte locatie, maar wij willen hier het algemeen belang dienen en dat is een goede winkelvoorziening in Oosterhof", legt Kroot uit. De gemeente heeft volgens hem, na het indienen van de uitbreidingsplannen voor het winkelcentrum het plangebied 'ineens' kleiner gemaakt. "Daar werden wij door verrast. Ik vind het uiterst merkwaardig." Of het plangebied verkleind is omdat Aldi al had aangegeven weg te willen uit het winkelcentrum, is Kroot niet bekend.

Volgens de voorzitter heeft Aldi overigens wel een punt om weg te willen uit Oosterhof: "De tijd van gezellig om tafel gaan is allang voorbij. Er moeten eindelijk spijkers met koppen geslagen worden. Het is nu niet duidelijk en daarom wil Aldi weg. Dat is alles wat er nu nodig is; duidelijkheid." Kroot geeft aan dat hij graag snel met alle partijen om tafel wil.

Of die duidelijkheid er snel zal komen is nog maar de vraag, en of Aldi op die duidelijkeid wil wachten eveneens. De supermarktreus diende donderdag een nieuw plan in bij de gemeente voor de herontwikkeling van Fellenoord 35 tot supermarkt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>