Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: c18b5a
Algemeen nieuws

Uitbreiding winkelcentrum Oosterhof op losse schroeven

Boxtel - Het is onzeker geworden of winkelcentrum Oosterhof nog de gewenste uitbreiding krijgt. Dat liet wethouder Eric van den Broek woensdag weten in een persconferentie. Aanleiding voor de onzekerheid is volgens hem een conflict tussen de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het winkelcentrum en Aldi over hoe het vernieuwde winkelcentrum eruit moet komen te zien.

Reden voor de slechte verhouding tussen Aldi en de VvE is dat de supermarktketen het volgens Van de Broek 'volstrekt oneens' is met de uitbreidingsplannen voor het winkelcentrum. In een reactie laat Aldi weten de afgelopen jaren meerdere ontwerpen gezien voor een aanpassing van de winkel in Oosterhof gezien te hebben. Het laatste ontwerp dateert, volgens de supermarkt, van februari 2017. "Hierop heeft Aldi toen duidelijk aangegeven dat het betreffende ontwerp verre van wenselijk was en dat het 'kaarsje Oosterhof' vrijwel gedoofd was", laat een woordvoerder van de supermarktketen weten. Aldi ging daarna op zoek naar alternatieve locaties, onder meer op de Fellenoord, om de twee winkels in Boxtel onder één dak samen te brengen.

De wethouder geeft aan dat Aldi hem afgelopen week liet weten dat er sinds dat moment al geen contact meer is geweest tussen de VvE en projectontwikkelaar Libre Vastgoed enerzijds en de supermarktketen anderzijds. Daarvoor was er ook slechts sporadisch contact. "Mijn mond viel open toen ik dat hoorde", vertelt een verbaasde wethouder. Volgens hem heeft Aldi niet meer de intentie de vestigingen op Oosterhof en aan de Kapelweg in stand te houden.

Op 31 augustus diende de VvE het meest recente plan in voor het vernieuwde winkelcentrum. Na toetsing constateerde de gemeente de groot deel van de beleidsregels, richtlijnen en uitgangspunten daarin niet verwerkt waren, waardoor het werd afgekeurd. Zo geeft de wethouder aan dat onder meer niet voldaan werd aan fietsveiligheid, regels wat betreft laad- en losruimte en de inbreng van Aldi in het hele plan.

De gemeente is ook niet gediend van de kritiek die de VvE uitte in het Brabants Dagblad van 31 oktober. Daarin lieten de eigenaren van het winkelcentrum weten dat "er in het gemeentehuis steeds weer om vijf voor twaalf iets uit de hoge hoed komt." Volgens de wethouder is daar geen sprake van. Hij geeft aan altijd transparant te zijn geweest over de gestelde beleidskaders en regels.

"Met een eventueel vertrek van Aldi uit winkelcentrum Oosterhof vervalt een deel van de grondslag voor uitbreiding van het aantal vierkante meters zoals omschreven in de detailhandels- en horecavisie", laat de gemeente weten. De conclusie is heel simpel, zo redeneert de gemeente: "als Aldi niet achter de plannen van de VvE staat, vervalt sowieso de basis voor de omvang van de ingediende uitbreiding van Oosterhof. Dan hoef je het niet eens meer over de kwaliteit van de ingediende plannen te hebben."

De reactie van de VvE op het door de gemeente en Aldi naar buiten gebrachte statement is hier te lezen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>