De waterzuivering van HydroBusiness.
De waterzuivering van HydroBusiness. Foto: Michael van Hoof

Gemeente Boxtel: “Geen nieuwe legionellabesmettingen geconstateerd”

Algemeen

Boxtel - Sinds in 2017 ten minste elf legionellabesmettingen door een besmette waterzuivering van het bedrijf HydroBusiness bij vleesverwerker Vion aan het licht kwamen, zijn er geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Dit meldt de gemeente Boxtel op haar website. Daaruit zou blijken dat de tijdelijke maatregelen om de besmettingshaard te neutraliseren effectief zijn geweest.

Nadat eind vorig jaar na uitgebreid onderzoek is geconstateerd dat via deze waterzuivering legionellabesmetting kon plaatsvinden, heeft het bedrijf maatregelen genomen. Er werd een tentconstructie boven de open bakken van de waterzuivering geplaatst. “Sindsdien is onder andere door het nemen van luchtmonsters in de gaten gehouden of deze maatregelen afdoende zijn”, zo laat de gemeente weten. “Uit die monsters blijkt dat de afdekking effectief is. Er hebben zich ook geen verdere besmettingen meer voorgedaan.”

De oplossing met de tentconstructie is een tijdelijke. HydroBusiness werkt nog aan een structurele oplossing. De gemeente heeft intensief contact met het bedrijf, de GGD en de Omgevingsdienst en het RIVM.

De waterzuivering van HydroBusiness.

Uit de krant