Afbeelding

Wedstrijdverslag HCB’92 B1 & HCB’92

Algemeen

PSV Handbal DB1-HCB’92 DB1

De B-jeugd startte met een sterke verdediging. Na een tijdje lukte het PSV om via de rechterhoek een goal te maken. Ondanks dat de verdediging zo goed stond moest HCB’92 toch een keer aan de noodrem trekken wat resulteerde in een penalty tegen, die PSV ook benutte. Anouk Schellekens kreeg de kans om een goal te maken en die benutte ze door de bal in de bovenhoek te leggen. Net voor de rust lukte het PSV nog een goal te maken vanaf de rechterhoek. De ruststand was 3-1.

Na de rust was het HCB’92 die, door een goal van Anouk Schellekens, de score wist te openen. De verdediging stond wederom goed waardoor het lang lukte de verdediging dicht te houden. Toch lukte het PSV om via de rechterhoek een doelpunt te maken. Er werd wat geschoven in de opstelling, zodat het lastiger zou worden via de rechterhoek te kunnen scoren, die taak kreeg Samantha Peijnenburg op zich. De verdediging werd weer te hard aangepakt en daardoor kreeg PSV een penalty, die ze ook benutte. In de aanval werd weer een poging gedaan om te scoren en dat lukte in eerste instantie niet. Toch wist Yitte Brus de bal op te vangen en met een stuitbal over de keeper heen te scoren. Tess Berkien probeerde ook te scoren en had een hele goede kans, maar ze werd op het laatste moment vastgepakt waardoor ze viel. Dat leverde een penalty op. Lieke van Rooij mocht de penalty nemen, alleen ging de bal bij de eerste poging tegen de lat. De bal kwam terug in de handen van Lieke van Rooij die daaruit toch nog kon scoren. Ook de tegenpartij maakte hierna nog een goal. Veerle van Abeelen maakte de laatste goal voor HCB’92 mat een schot die via de handen van de tegenstander in het doel belande. De laatste paar minuten kreeg PSV nog een penalty mee, maar deze miste ze. De eindstand was 6-5 in het voordeel van PSV.

Dames 1 HCB’92 spelen gelijk tegen Lido

De tweede competitiewedstrijd van de nieuwe zaalcompetitie moesten de dames van HCB’92 het afgelopen zondag opnemen tegen het bekende team van Lido uit Leende. HCB’92 startte prima met een sterke verdediging en wist al snel twee maal te scoren middels een vrije worp benut door Annemarie Sens, en een stuitbal vanuit de rechtse hoek door Gitte Vanhout. Vervolgens begon bij Lido de aanval te lopen en door twee afstandsschoten was de stand weer gelijk. De teams waren aan elkaar gewaagd en er werd sportief gespeeld. Even verslapte de verdediging van HCB’92 waardoor Lido kon uitlopen met twee punten door het passeren van doelvrouw Mary Swinkels. De Boxtelse dames scherpte de verdediging weer aan en begon vol goede moed aan de aanval. Liza van Rooij ging goed door en kreeg een penalty door de goed fluitende scheidsrechter toebedeeld, die goed benut werd door Gitte Vanhout. In de eindfase van de eerste helft wisten beide teams nog te scoren waarmee de dames met een stand van 5-5 naar de kleedkamers gingen.

Na enkele tips besproken te hebben met coach Mirjam van Weert startte HCB’92 vol goede moed met de tweede helft. Hèlen Berkelmans wist snel de bal te onderscheppen en de doelvrouw van Lido te passeren en bracht daarmee het voordeel weer naar Boxtelse zijde. HCB’92 vergat echter in de verdediging uit te stappen waardoor de dames van Lido door afstandsschoten konden scoren. Er bleven door de Boxtelse dames steeds bekende wissels ingezet worden in de hoop een speelster vrij te spelen. Uiteindelijk kon Annemarie Sens Liza van Rooij aanspelen op de cirkel en zij bracht de stand op 6-9. Lido ging feller verdedigen en dat leverde penalty’s op voor H.C.B.’92 die helaas niet benut werden. Ook Lido probeerde de sterke verdediging van H.C.B.’92 te passeren maar kon uiteindelijk alleen doelpunten maken vanaf afstand. In de slotfase van de wedstrijd werd er gestreden om de winst te pakken maar beide teams moesten genoegen nemen met een gelijkspel van 10-10.

Tekst: Spelers HCB’92