Huub Wilkowski.
Huub Wilkowski. Foto: Paul Brekelmans

Eredivisie team ‘t Ivoor speelt zich los van onderste regionen

Sport

Den Haag - Het Eredivisie team 3-banden groot moest op zaterdag naar Den Haag om daar uit te komen tegen de koploper SIS Schoonmaak. Het werd een kansloze missie. Drie van de vier partijen werden verloren, maar kopman Huub Wilkowski speelde weer een grandioze partij tegen niemand minder dan Glen Hoffman. Hij maakte zijn 40 caramboles in slechts 27 beurten met een hoog moyenne van 1,481.

Op zondag stond de wedstrijd tegen Het Hartje van Brabant op het programma. Een concurrent waarvan gewonnen moest worden. In de eerste sessie speelde Marc Roofthooft tegen Ad Broeders. In een spannend duel trok Roofthooft in de laatste beurten de overwinning naar zich toe. Hij maakte zijn 40 caramboles in 43 beurten. Op de andere tafel toonde Huub Wilkowski wederom zijn goede vorm tegen Martin Spoormans. Hij overklaste zijn tegenstander door zijn 40 caramboles te maken in slechts 32 beurten, moyenne 1,250. Dit bracht de tussenstand op 4-0.

Hierna speelden Jack van Peer tegen Davy de Havere en David Martinez tegen Savas Bulut. Van Peer speelde een verloren partij waarin hij kansloos werd achtergelaten met 19-40. Op de andere tafel speelden de kopmannen tegen elkaar. Het werd een eenzijdige partij, omdat Martinez zijn klasse tentoonstelde en daar had Bulut geen antwoord op. Met een duidelijk 40-10 overwinning in slechts 15 beurten, met een moyenne van 2.666 voor Martinez werd een 6-2 overwinning voor het team van ‘t Ivoor bewerkstelligd. Een prima resultaat, dat hierdoor met plaats 8 afstand neemt van de onderste regionen.

Aanstaande zondag 21 oktober een uitwedstrijd tegen STZ Zundert.


Uit de krant