Onder meer in het gebied rond het skatepark in Boxtel Oost wordt overlast gemeld.
Onder meer in het gebied rond het skatepark in Boxtel Oost wordt overlast gemeld. Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Gemeente en politie werken samen aan plan van aanpak overlast Boxtel Oost

Algemeen

Boxtel - De gemeente Boxtel en de politie zijn bezig met het maken van een plan van aanpak om de overlast die groepen jongeren in Boxtel Oost veroorzaken aan te pakken. Dit laat de gemeente weten naar aanleiding van vragen die de SP de gemeente stelde. Eerder besteedde DeMooiBoxtelKrant al uitgebreid aandacht aan de overlast in de wijk. Een kleine groep jongeren lijkt zich niets aan te trekken van de regels en rijdt regelmatig, al wheelies trekkend op de scooter of motor, door de woonwijk.

De socialisten stuurden hun vragen richting het college naar aanleiding van buurtenquêtes die in de wijk werden gehouden. Veel wijkbewoners gaven aan overlast te ervaren van groepen jongeren die de verkeersregels aan hun laars lappen. De melders van overlast zijn, aldus de gemeente, al persoonlijk benaderd. “Hun klachten zijn in een integraal overleg met politie en in het gebiedsteam besproken”, laat de gemeente weten. Het is niet de enige vorm van overlast die in de wijk wordt gemeld. Ook worden op diverse plaatsen drugshandel en -overlast gemeld.

Op basis van de overleggen tussen de politie en het gebiedsteam wordt nu gewerkt aan een gezamenlijk plan van aanpak opgesteld, om zowel de jeugdoverlast als de overlast van scooters terug te dringen.

Een plan van aanpak is in voorbereiding op basis van het 7-stappenmodel. Daarmee suggereert de gemeente dat binnenkort de veroorzakers van overlast kunnen worden aangepakt. Dat lijkt zich dan met name volgend jaar te kunnen uitbetalen omdat buurtbewoners aangeven dat de overlast tijdens de wintermaanden aanzienlijk minder is vanwege het slechte weer. Toch meldt de politie de afgelopen weken al enkele malen een proces verbaal te hebben opgemaakt dankzij de inzet van een motorsurveillant.

Uit de krant