Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx.

Excursie Liempdse beeldenroute op zondag 6 januari 2019

Algemeen

Liempde – Op zondag 6 januari 2019 verzorgen de nieuw geïnstalleerde gidsen van Gastvrij Liempde Els Vissers en Toon Voets hun eerste excursie: Liemt in beeld. Een cultuurhistorische wandeling langs zestien beelden in het centrum van Liempde. De excursie start om 10 uur bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

De onlangs geïnstalleerde gidsen van Gastvrij Liempde - Els Vissers en Toon Voets - verzorgen op zondag 6 januari aanstaande hun eerste excursie: Liemt in beeld. Zij nemen bezoekers mee op een cultuurhistorische wandeling langs zestien beelden in het centrum van Liempde. Zij geven achtergrondinformatie over de totstandkoming van deze beelden en over de kunstenaars zoals Niek en Pierre van Leest en Toon Ninaber van Eyben.

Sterke dorpsgemeenschap Liempde
De zestien beelden belichten de historie van Liempde op het gebied van onderwijs, het geloof, de geschiedenis van de gemeenschap Liempde (bijvoorbeeld de klompenmakers) en de activiteiten van het verenigingsleven zoals de Boeremèrt en Prinsenvereniging De Ploegers. De wandeling benadrukt de eigenschappen van de sterke dorpsgemeenschap Liempde.

Aanvang excursie
De wandelexcursie start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

Tekst: D’n Liempdsen Herd

Afbeelding

Uit de krant