Afbeelding
Foto: Erik Weug /Scouting Boxtel

Scouting Boxtel haalt geld op met restaurant ‘De Zeven Zuilen’

Algemeen

BOXTEL - Op zaterdag 19 januari stond voor de vierde keer het restaurant van de vrijdag verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar oud) van Scouting Boxtel op het programma. Met dit restaurant heeft de groep een bedrag opgehaald dat ze kunnen investeren in een leuke activiteit op zomerkamp. Dit jaar had het restaurant een Grieks thema en de naam ‘De zeven zuilen’. 

Vanaf 18.00 uur kwamen de gasten aan bij de blokhut van Scouting Boxtel. Hier werden ze verwelkomd bij het Olympisch vuur. Vanuit daar werden ze doorgestuurd naar de ontvangstruimte waar een welkomstdrankje voor de gasten klaar stond. Na een inleidend verhaal over Griekse strijders werden ze in een Trojaans paard naar de eetzaal gebracht. Daar aangekomen werden ze heel de avond door de verkenners voorzien van eten, drinken en entertainment. 

Tussen de Griekse gerechten door werden de gasten vermaakt met een aantal woordgrappen die goed werden ontvangen door de gasten. Ook was er tijd voor een Griekse quiz, waarin onder andere duidelijk werd hoe de Grieken wijn maakten en hoe in Griekenland de afwas werd gedaan. Na het nagerecht volgde er nog een toneelstuk verzorgd door de verkenners. Hierin werd iemand uit de Griekse oudheid in de huidige tijd geplaatst. 

De avond werd afgesloten met koffie en thee voor de gasten. Hierbij werden de verkenners bedankt, die heel de avond druk bezig waren geweest achter de bar, in de bediening, in de afwas, in de keuken en met het entertainen van de gasten.  

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting
Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Foto en tekst: Scouting Boxtel
 

Uit de krant