Afbeelding
Foto: Beppie Verberne

Horeca in plannen Heilig Hartkerk komt te vervallen

Algemeen

Boxtel - Ondernemer Michel de Groot, de koper van de voormalig Heilig Hartkerk in Boxtel, liet de pers dinsdag weten dat er in tegenstelling tot eerdere plannen geen horeca in het kerkgebouw komen. In het uit begin vorige eeuw stammende kerkgebouw zullen 21 woningen worden gerealiseerd in vier woonlagen. Als alles volgens plan verloopt zal in de het vierde kwartaal van 2019 gestart kunnen worden met de verbouwingen, die worden uitgevoerd door BOUWKUNST architecten.

Als reden voor de aanpassing van de eerdere plannen noemt De Groot de financiële onhaalbaarheid van het realiseren van horeca in het pand. Omwonenden werden de afgelopen week middels een nieuwsbrief op de hoogte gesteld. De ondernemer besloot gisteren ook de pers op de hoogte te stellen van de gewijzigde plannen.

In plaats van de oorspronkelijke 10 woningen en 200 vierkante meter horeca worden nu 21 woningen gerealiseerd. Die zijn onder te verdelen in 16 appartementen, 4 lofts en 1 stadsvilla. Een extra toevoeging voor de toekomstige bewoners is een gemeenschappelijke lounge op het voormalige priesterkoor met uitzicht op de glas in lood ramen van het tot ‘Sacre Coeur’ omgedoopte gebouw.

Omdat de voormalige kerk een Rijksmonument is moeten de monumentencommissie en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed de verbouwplannen nog goedkeuren. De volgende bijeenkomst met de monumentencommissie staat gepland op 12 februari, zo geeft De Groot in de nieuwsbrief aan. “We streven ernaar om in maart 2019 het vergunningstraject in te gaan”, laat hij verder weten. Dit traject duurt minimaal 26 weken, waardoor het nog zeker tot het najaar van 2019 zal duren voordat de plannen tot uitvoer gebracht kunnen worden.

Uit de krant