Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Gemeente gaat openstaande huur De Kleine Aarde toch invorderen

Algemeen

Boxtel - Het Collectief is inmiddels al twee jaar huurplichtig op het terrein van De Kleine Aarde, maar al die tijd werd nog niet betaald. ‘Onacceptabel’ concludeerde de oppositie eind vorig jaar al. De wethouder wilde toen nog niets van dwangmiddelen weten. Nu is de tijd wel rijp, zo gaf Peter van de Wiel dinsdagavond tijdens de raadsvergadering aan.

Tijdens de begrotingsbehandeling, in oktober 2018, liet de wethouder nog weten ‘het momentum’ niet goed te vinden om al tot een invordering over te gaan. “Wij gaan, net zoals met andere partijen waarvan we nog geld tegoed hebben, altijd eerst in gesprek”, zo luidde de conclusie toen. Een motie die BALANS destijds indiende strandde dan ook. Het toen toegezegde gesprek zou begin november plaatsvinden.

Kennelijk hebben de gesprekken met de verschillende partijen, waaronder Helicon, St. Joseph, SintLucas en de WSD, die actief zijn binnen Het Collectief niet veel opgeleverd, want dinsdag wilde de wethouder wél toezeggen de achterstallige huur te gaan innen. Volgens BALANS zou het om een bedrag van 40.000 euro voor twee jaar huur gaan dat de gemeente nog tegoed heeft van Het Collectief. De gemeente heeft dit nog niet tegenover deze krant bevestigd.

Afbeelding

Uit de krant