Lynn Peijnenburg.
Lynn Peijnenburg. Foto: Bianca van Griensven

Goud voor Lynn Peijnenburg en zilver voor Anne Teulings op Brabants Kampioenschap dressuur

Algemeen

Boxtel/Schijndel - In manege Molenheide in Schijndel vonden afgelopen weekend de jaarlijkse Brabantse Kampioenschappen dressuur plaats, waarbij Lynn Peijnenburg uit Esch en de Boxtelse Anne Teulings beiden zeer succesvol waren. De amazones wisten zich door voorafgaande selectiewedstrijden voor deze kampioenschappen te kwalificeren. Lynn behaalde de eerste plaats in de klasse D/E Z1 dressuur, Anne werd tweede in de klasse D/E L2 dressuur.

Lynn startte als tweede in haar klasse en reed een zeer stabiele proef, wat haar vele achten op haar protocol opleverde. De jury was zeer te spreken over haar manier van rijden en roemde het sympathieke beeld daarvan. De kenners omschreven haar optreden ‘als een lust voor het oog’. Na vol spanning te hebben gewacht op de scores van de overige deelneemsters mocht Lynn de eerste prijs in ontvangst nemen.
Ook Anne mocht als tweede van start. In een groot deelnemersveld kon zij met haar pony Jonkers Anigo het niveau erg hoog leggen voor de overige deelnemers. Ze reed een strakke, foutloze en beheerste proef. De juryleden roemden het algeheel harmonieuze en constante beeld tussen de amazone en haar Anigo. Met een score van 69,083% bleef het duo geruime tijd met gemak aan kop. Toch moesten zij met een nipt puntenverschil uiteindelijk hun meerdere erkennen in een succesvol duo uit Sint-Michielsgestel.
Lynn en Anne vertegenwoordigen Brabant tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor op 16 maart aanstaande in het KNHS-Centrum te Ermelo.


Anne Teulings.

Uit de krant