Afbeelding
Foto: Waterbuffelboerderij D'n Buff

Waterbuffelboerderij D’n Buff op de buis

Algemeen

Boxtel - Waterbuffels in het Boxtelse landschap, het blijft een bijzonder fenomeen. Dat vonden ook de makers van het televisieprogramma BinnensteBuiten. Na de opnames in juni komen eigenaren van Waterbuffelboerderij D’n Buff Frens en Wendy van Oirschot en hun zoon Thijm woensdag 16 september om 18.45 uur op tv bij dit NPO2-programma van de KRO-NCRV, dat informeert over buitenleven, woninginrichting en eten.

Maandagochtend 8 juni stond het opnameteam van BinnensteBuiten op de stoep bij D’n Buff, aan de Nergena 16: culinair expert Alian Caron, regisseur Maurice Wils, een camera- en een geluidsman. “Vanaf 9.00 uur hebben we de hele dag opnames gedraaid”, vertelt Wendy. “Er zijn die dag verschillende shots gemaakt op de boerderij, ze filmden bij de poel, op stal en bij de kalfjes.” Frens, Wendy en Thijm vertelden van alles over de boerderij. Wat voor het bedrijf het is en waarom ze in 2018 besloten het roer om te gooien en hun melkkoeien vervingen door waterbuffels. En over de toekomst, iets waar zoon Thijm zijn verhaal over doet.

“En we vertellen over wat er nu zo mooi is aan waterbuffels”, lacht Wendy, “en dat is heel veel natuurlijk!” Uiteraard wordt er ook gekookt in het programma, licht ze alvast een tipje van de sluier op: “Met Alian heb ik bij de waterpoel heerlijke tartaar van de haas gemaakt en dit samen heerlijk opgegeten. Het was een super leuke dag, heel erg ontspannen en met veel gezelligheid.” Dat zullen we ongetwijfeld terug zien op tv volgende week woensdag. Hoe dat er uit zal zien, dat weet de familie Van Oirschot zelf ook nog niet, aldus Wendy: “We hebben er zelf ook nog niks van gezien, dus we zijn heel benieuwd!”

Uit de krant