Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Hernieuwde samenwerking op Ladonk uitgesteld wegens corona

Algemeen

Boxtel - Een nieuwe samenwerkingsvorm van ondernemers op industrieterrein Ladonk laat nog even op zich wachten. De Bedrijven Investeringszone (BIZ), zoals de samenwerkingsvorm heet, moet uitgesteld worden wegens de coronamaatregelen. De maatregelen rondom het virus maken dat intensief overleg lastiger uit te voeren is.

Dat laat woordvoerder Jan Marcelis in een persbericht weten. Op Ladonk zou eigenlijk per 1 januari van dit jaar een BIZ uitgerold worden. Met zo’n samenwerking worden binnen een bepaald gebied, in dit geval Ladonk, ondernemers zelf verantwoordelijk voor diverse taken op het gebied onderhoud en veiligheid. Anders dan hoe dit nu loopt, via Parkmanagement SPIN, is een BIZ verplicht. Ondernemers betalen er via een speciale belasting aan mee. Voordeel van een BIZ is dat er dus geen ondernemers meer zijn die wel profiteren, maar niet mee betalen.

De BIZ is al diverse keren uitgesteld. Begin dit jaar was extra draagvlakonderzoek nodig. Dit jaar komt daar de coronacrisis bij kijken. Op 8 oktober zouden ondernemers bijeenkomen om de eerste knopen door te hakken, maar vanwege de aanhoudende coronapandemie is die bijeenkomst uitgesteld.

“Deze bijeenkomst komt te vroeg”, verduidelijkt Marcelis, die lid is van de initiatiefgroep. “Het overleg met alle betrokken stakeholders neemt meer tijd in beslag dan we hadden verwacht.” Als belangrijke reden voor die vertraging noemt hij de coronaregels, die samenkomsten bemoeilijkt.

Uit de krant