Burgemeester Ronald van Meygaarden (l.) en Theo Raaijmakers leggen een krans bij het verzetsmonument.
Burgemeester Ronald van Meygaarden (l.) en Theo Raaijmakers leggen een krans bij het verzetsmonument. Foto: Peter de Koning

Sobere herdenking bevrijding van Boxtel

Algemeen

Boxtel - Bij het verzetsmonument in de Kampina vond zondagmiddag de herdenking plaats van de bevrijding van Boxtel in de Tweede Wereldoorlog, deze week 76 jaar geleden. Door de coronamaatregelen vond de bijeenkomst in aangepaste vorm plaats. Er was geen publiek aanwezig en ook hield de burgemeester geen toespraak.

De slachtoffers van de Duitse bezetting werden herdacht met een kranslegging door Burgemeester van Meygaarden en Theo Raaijmakers, de voorzitter van Stichting Veteranen Boxtel. Een half uur later legden Gildekoning Hilde van den Broek en Guus Eltink namens het Gilde Sint-Barbara en Sint-Joris een bloemstuk bij het monument.

In verband met het minimale programma was er geen publiek en geen pers aanwezig bij de herdenking. Ook was deze niet live te volgen via Omroep Dommelland, zoals eerder was bericht. Dit was vanwege de meest recente coronamaatregelen niet mogelijk.

Uit de krant