Veel winkels in Boxtel hebben het moeilijk sinds corona. Foto is slechts ter illustratie.
Veel winkels in Boxtel hebben het moeilijk sinds corona. Foto is slechts ter illustratie. Foto: Bas Voets

Waardebonnen in kerstpakket moeten lokale ondernemers helpen

Algemeen

Boxtel/Sint-Michielsgestel - Werknemers van WSD en de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel ontvangen dit jaar in hun kerstpakket geen waardebonnen van grote internetwinkels, of VVV-bonnen, maar bonnen die te besteden zijn bij lokale ondernemers. Dit om de actie ‘Wees loyaal, koop lokaal’ kracht bij te zetten.

In verband met de coronacrisis zitten veel kleine winkeliers buiten hun schuld om in zwaar weer. Daarom werd tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar al een uitgebreide campagne op touw gezet om juist hen te steunen. Onder het motto ‘Wees loyaal, koop lokaal’, werd door Centrum Management Boxtel (CMB) aandacht gevraagd voor de lokale ondernemer.

Nu de tweede coronagolf een feit is, sluit ook buurgemeente Sint-Michielsgestel zich aan bij dit initiatief. En om de campagne kracht bij te zetten ontstond het idee om kerstpakketten of kerstgeschenken zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan de plaatselijke ondernemers. Daartoe krijgen de medewerkers van WSD en gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel bonnen in hun kerstpakket die ze kunnen besteden bij de winkels en horeca in onze gemeenten. Deze actie wordt betaald door de WSD en de gemeenten en voor hen uitgevoerd door het CMB.

De medewerkers van de WSD en de gemeenten Boxtel en St. Michielsgestel krijgen aan het eind van het jaar een kerstpakket waarin een aantal bonnen zitten die zij kunnen besteden in de winkels en horecagelegenheden in Boxtel en Gestel. Deze bonnen variëren in waarde van 5 tot 20 euro. De medewerkers kunnen deze bonnen tot 1 april besteden. De bonnen vormen daarmee een betaalmiddel voor aankopen bij de aangesloten ondernemingen.

De ondernemer waar de aankopen zijn of worden gedaan, verzamelt de bonnen en declareert deze bij CMB. Dat zorgt voor onmiddellijke betaling van de ontvangen bonnen. Inmiddels hebben zich zo’n 120 ondernemers uit beide gemeenten aangesloten bij het initiatief.

Uit de krant