Fons Naterop.
Fons Naterop. Foto: Gemeente Aalburg

Oud-waarnemend burgemeester Fons Naterop benoemd tot informateur

Algemeen

Boxtel - Oud-waarnemend burgemeester Fons Naterop is dinsdag door BALANS benoemd als informateur. Dat heeft BALANS, dat als winnaar van de verkiezingen het formatieproces leidt, dinsdag bekendgemaakt.

De benoeming van Naterop volgt op een open bijeenkomst maandagavond. Daarin liet BALANS al blijken heil te zien in een informateur vanwege de bestuurlijk complexe situatie in Boxtel.

Naterop zal verschillende coalitiemogelijkheden waar BALANS deel van uitmaakt gaan onderzoeken. Hij is een oude bekende voor veel raadsleden, want hij was vanaf 28 november 2018 tot november vorig jaar al waarnemend burgemeester in Boxtel. Daarvoor was hij onder meer burgemeester van Aalburger en gemeentesecretaris in de Geldermalsen en Halderberge. Op dit moment is hij waarnemend burgemeester van Kapelle.

“Kortom, een bestuurlijk zwaargewicht met veel kennis en ervaring in het openbaar bestuur”, vat BALANS-lijsttrekker Marielle van Alphen het samen. “BALANS is vereerd dat Fons Naterop Boxtel zijn helpende hand biedt en heeft er alle vertrouwen in dat hij Boxtel goed kan helpen om een stabiele coalitie te vormen.”

Op woensdag 25 november en donderdag 26 november zal BALANS onder leiding van Naterop in gesprek gaan met de andere partijen om tot een stabiele coalitie te komen.

Uit de krant