Afbeelding
Foto: Evelien Vermetten

BALANS: ‘Wegversmallingen Dorpsstraat Esch onveilig’

Algemeen

Boxtel - De onlangs aangebrachte wegversmallingen in de Dorpsstraat in Esch zouden gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaken, stelt de fractie van BALANS. Ook vangt de fractie geluiden op dat de versmallingen niet voldoen aan afspraken die gemaakt zijn met het burgerplatform PEP. De fractie roept het college van B & W op om samen met het platform naar een oplossing te zoeken.

De fractie van BALANS beschrijft in de brief aan het college hoe begin dit jaar de bloembakken in de Dorpsstraat in Esch verwijderd zijn. In plaats daarvan zijn wegversmallingen gemaakt met flexibele paaltjes. Die blijken in de praktijk echter te smal voor vrachtwagens, stelt BALANS. “Een paaltje is al ‘aangereden’ en hing schuin. Deze vormde een gevaar omdat die naar het midden van de weg schuin hing en is al door iemand verwijderd”, aldus de fractie. Ook zouden de paaltjes mogelijk niet conform de afspraken zijn die gemaakt zijn met de verkeerswerkgroep van PEP (Platform Esch’ Perspectief).

Met name de versmallingen voor de cafetaria en vlakbij kruispunt Dorpstraat-Leunisdijk leiden volgens de lokale partij tot grote problemen. BALANS vraagt het college dan ook die zo snel mogelijk te verbreden. BALANS benadrukt in de brief ook het belang van de aanleg van een ontsluitingsweg.

Uit de krant